Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Bubblig kärlek och lyckorus. Alla hjärtans dag är ett perfekt tillfälle att visa lite extra uppskattning till
någon du håller extra kär. Undrar du hur du ska få till en mysig stämning under middagen? Vad du ska
laga? Letar du presentinspiration? Ingen fara, svaren hittar du här! ❤️

Ge en uppskattat present

Tips 1: Duka extra tjusigt

För att få till den där lilla extra guldkanten på dagen kan du lägga lite extra tid på dukningen! Lägg en
duk på bordet, tänd några ljus (gärna både höga och låga) och ta fram lite mer porslin än vanligt. Lägg
förrättstallriken, middagstallrik, förrättsbestick, matbestick, vinglas och vattenglas. Piffa med servetter
och rosor i en hög vas. Även om alla hjärtans dag infaller på en vardag kan lite extra kärlek till dukningen
resultera i en riktigt lyxig romantisk stämning.

Tips 2: Vägen till hjärtat sägs gå genom magen

Njut av en lång middag. En klassiker när det gäller romantisk mat är ju pasta, så testa att göra egen!
Vi vill gärna tipsa om en krämig pasta. Receptet hittar du längst ner på sidan. Skaldjur är ett annat trevligt
alternativ. Vår produktexpert Christoffer tipsar om Moules eller skaldjurplatå för lite extra flärd.

Tips 3: Imponera med en dessert i kärlekens tecken

Ett hett tips (och kanske ett måste?) på alla hjärtans dag är choklad. Gör en chokladmousse med
hasselnötskrokant i hjärtformade bakformar för en extra romantisk touch. Receptet hittar du längst
ner på sidan. 

RECEPT

Ricottapasta med sojabönor

En krämig, smakrik och fräsch pastarätt med ricotta, sojabönor och citron.

Du behöver

för 2 portioner

  • 250 g tagliatelle
  • 1 msk olja
  • 1 msk salt
  • 125 g sojabönor, frysta
  • 75 g bladspenat, färsk
  • 3 st små salladslök
  • 1 st citron
  • 250 g ricotta
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar

Topping

  • Färsk basilika
  • Pinjekärnor
  • Flytande honung
  • Chiliflakes
  • Flingsalt
  • Citron

Gör så här

  1. Lägg frysta sojabönor i en skål.
  2. Finhacka lök och spenat.
  3. Riv skalet av citronen.
  4. Koka pastan, med olja och salt, enligt instruktioner på förpackningen.
  5. Ta 1 dl kokande pastavatten och häll över bönorna.
  6. Sila av pastan och lägg åt sidan medan du gör såsen.
  7. Häll olja i kastrullen och sänk till medelvärme. Tillsätt lök, spenat och citron. Låt fräsa några minuter.
  8. Vänd ner bönorna med vatten och rör om. Låt sjuda i några minuter.
  9. Tillsätt ricotta, honung, svartpeppar och salt. Rör om och smaka av. Tillsätt eventuellt med salt.
  10. Vänd ner pastan och rör om ordentligt. Toppa med färsk basilika, pinjekärnor, honung och kryddor.

Enkelt & gott!

Mörk och ljus chokladmousse med hasselnötskrokant

Vad sägs om fluffig och krämig chokladmousse i två lager tillsammans med smakrik och crunchy
hasselnötskrokant? Välj din favoritchoklad och bjud någon du tycker om. Det går bra att byta ut
hasselnötterna mot andra nötter. Moussen kan förberedas i god tid innan och förvaras i frysen fram
till servering.

Du behöver

för 6-7 st hjärtan

Lager 1

  • 100 g mörk choklad, min 55%
  • 1 3/4 dl grädde

Lager 2

  • 100 g ljus choklad, ca 35%
  • 1½ dl grädde

Hasselnötskrokant

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl haselnötter

Gör så här

Lager 1

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med 3/4 dl grädde. Smält försiktigt i mikro, rör slätt och låt svalna något.
  2. Vispa grädden lätt, den ska precis ha börjat få lite volym men ännu vara rinnande.
  3. Vänd ner grädden med en slickepott och blanda tills du har en slät kräm.
  4. Fördela smeten i formen och knacka den försiktigt mot bordet så att det inte blir några luftbubblor. Ställ i frysen för att stelna i ca 3 timmar.

Lager 2

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med ½ dl grädde. Smält försiktigt i mikro, rör slätt och låt svalna något.
  2. Vispa grädden lätt, den ska precis ha börjat få lite volym men ännu vara rinnande.
  3. Vänd ner grädden med en slickepott och blanda tills du har en slät kräm.
  4. Fördela smeten ovanpå den mörka chokladen i formarna och jämna till. Ställ i frysen för att stelna i minst 3 timmar.

Krokant

  1. Finhacka nötterna.
  2. Häll socker i en stekpanna och sätt på medelvärme. När sockret smält, ta pannan från värmen och vänd ner nötterna.
  3. Rör om ordentligt och häll sedan krokanten på ett en bricka med bakplåtspapper, platta ut och låt svalna.

Servering

  1. Ta formen ur frysen och vänd direkt ur varje chokladmoussehjärta och lägg på en tallrik.
  2. Låt moussen tina i tio minuter och strö sedan över grovhackad hasselnötskrokant och ev bär.

Enkelt & gott!

MER INSPIRATION

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken