Sommar, sol & drinkar

 
Efter långa och lata dagar i solen är det härligt att koppla av... Kanske dricka något svalkande och äta gott?
Vi har allt som du behöver för After Sun-hänget!
 
 

Glas

 

Toast med tre ostar

 
Ingredienser:
8 skivor mörkt rågbröd
Smör
100 g ricotta
300 g taleggio, skivad
150 g cheddar, skivad
 
Servera med chips och saltgurka
 
Antal:
4 st
 
Tre lager av kärlek! En perfekt kombo grillat grövre bröd med ricotta, taleggio och cheddar. Servera med chips och saltgurka för ett snyggt och gott tilltugg.

Gör så här:

1. Värm smörgåsgrillen och bred smör på båda sidorna av alla brödskivor. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

2. Bred ricotta på hälften av brödskivorna och lägg på taleggio och cheddar. Lägg på de andra brödskivorna.

3. Rosta i smörgåsgrillen tills osten smällt, ca 4-5 minuter.
 
 

Drinkredskap

 

Drinktips!

 

Allt För tilltugget

 

Grillspett med sesamräkor

 
Ingredienser:
1 msk fisksås
2 tsk strösocker
Salt, peppar
1 stjälk citrongräs, vita delen
2 vitlöksklyftor
1 msk rostade sesamfrön
1/2 tsk sesamolja
1/2 dl rapsolja
24 jätteräkor
1 gurka
2 dl löst packade korianderblad
2 dl löst packad thaibasilika

Servera med limeklyftor
 
Antal:
4 portioner
 
En smakupplevelse från Vietnam! Fräscht, färskt och friskt - perfekt som tilltugg till en iskall drink i sommar. Bäst av allt? Fungerar lika bra att grilla i grillpanna som på grillen!

Gör så här:

1. Blötlägg 24 korta träspett. Gör marinaden. Blanda fisksås och socker i en skål och rör tills sockret lösts upp. Krydda med salt och peppar och rör i finhackat citrongräs, finhackad vitlök, sesamfrö, sesamolja och rapsolja.
 
2. Skala hälften av räkorna men låt den yttersta stjärtbiten vara kvar. Blanda räkorna väl med marinaden och marinera i kyl i 20 minuter.
 
3. Tärna gurkan och blanda med koriander och basilika.

4. Trä upp räkorna på spett. Stek i grillpanna 2–3 minuter per sida eller tills de fått fin färg. Servera med gurksallad och limeklyftor.
 
 

Mixa & grilla