AMMA Ekologiska Kakao Dryck 200 g

AMMA Ekologiska Kakao Dryck 200 g
  • AMMA Ekologiska Kakao Dryck 200 g
Denna produkt har tyvärr utgått.
 

AMMA Ekologiska Kakao Dryck 200 g

På Atlantkusten i den brasilianska delstaten Bahia produceras AMMA Chocolate. Chokladen är skapad med kärlek till naturen och kakaoträden i regnskogen Atlantic Forest, av den chokladpassionerade Diego Badaró. Han hör till den femte generationen av en kakaoproducerande familj.
 
AMMA-chokladen odlas och produceras där Diego bor. Han äger 3 ekologiska kakaoplantage, där han själv är med att plantera och odla kakaoträden, vars mogna frukter han tillsammans med sina anställda skördar. På så sätt är Diego insatt i alla steg i chokladframställningen, från kakaoböna till chokladkaka. Det ger honom möjlighet att skapa en choklad i enlighet med naturens villkor och det säkrar chokladens kvalitet för varje skörd. Diego är så nära ”bean to bar”-konceptet som man kan komma.
 
AMMA-farmerna ligger i ett område som har den största biologiska mångfalden per kvadratmeter i världen, och respekten för naturen och jordens naturliga kretslopp har 100% fokus hos AMMA.
Diego är antagligen den enda chokladproducenten i världen som rostar sin kakao. Detta gör han i ett gammalt ombyggt kafferosteri. I produktionen av den mörka chokladen använder man enbart kakaobönor och socker, d v s varken vanilj, lecitin eller extra kakaosmör är tillsatt. Den viktigaste smakutvecklingen ligger istället i fermenteringen, rostningen samt i concheringen av kakaomassan. Den concheras i max ett dygn som är tillräckligt för att chokladen ska få sin perfekta konsistens och rika smak utan att det för den skull utplånar smaken av terroir från regnskogen.
AMMA smakar av nya tider, då vi alla tänker på naturen och vår planets bästa. Den är en ren, naturlig chokladupplevelse.
Diego har dessutom gett AMMA en vacker förpackning, där linjen av trädtoppar ska vara en symbol för vår planets gröna, frodiga regnskog.
 
(50% kakao + rörsocker) 
 
Amma produkterna är fria från nötter, laktos och gluten.
Vegansk. 

Betyg och recensioner

Inga recensioner.

Fler produkter från samma kategori

Populära produkter just nu!

Fler av samma varumärke