Sassafrassa Superstone Rund Bakkupa

Sassafrassa Superstone Rund BakkupaSassafrassa Superstone Rund Bakkupa
  • Sassafrassa Superstone Rund Bakkupa
  • Sassafrassa Superstone Rund Bakkupa
 
979 kr
Produkten är tillfälligt slut.
Få ett meddelande när den åter finns i lager!
 

Sassafrassa Superstone Rund Bakkupa

The Bread Dome eller bakkupa på svenska är tillverkad i stengods och har bränts i över 1200°C. Resultatet blir en kompakt sten som inte behöver blötläggas innan användning.

Tack vare den glaserade botten i The Bread Dome kan den användas till såväl bakning som tillagning av kyckling, kött och fisk utan risk att stengodset tar smak av maten. Glaseringen ger även en bortstötande yta (eng. non-stick), men rekommendationen är att olja in formen med lite matolja inför användning.

Toppen på kupan är inte glaserad, vilket bidrar till en torr miljö vid tillagning. Detta ger en krispig skorpa och ett luftigt innanmäte vid brödbakning.

Med den kupade formen kan den varma luften cirkulera inuti formen, vilket ger en jämn gräddning av bröd och tillagning av mat.

Det lilla hålet i locket gör att överskottsånga kan komma ut ur formen och på så sätt blir skorpan ännu krispigare.

Den glaserade bottendelen kan diskas i maskin, men handdisk rekommenderas. Överdelen måste handdiskas utan diskmedel. Diskmedel absorberas av stengodset och kan smaka av sig på maten. Bakkupan kan användas i såväl konventionell som varmluftsugn och mikrovågsugn. Den kan dock inte användas över öppen låga eftersom den då kan spricka.

Använd inte frusen mat och utsätt inte kupan för extrema temperaturväxlingar eftersom den då kan spricka. Låt kupan svalna till rumstemperatur innan den diskas med mjuk borste under rinnande vatten. Använd inte diskmedel.