Bildäckskorgar

Att vi människor håller på att förorena vår jord är det nog få som har missat. Vi har allt för länge levt i ett samhälle där vi förbrukar alldeles för mycket resurser. Återvinning är en otroligt viktig del i arbetet för en renare värld. Återvinning kan ske på många olika sätt men är alltid ett bra alternativ till att bara slänga saker. Eftersom vi på Bagaren och Kocken även älskar design så finns det i princip inget vi gillar mer än design kombinerat med återvinning.

Ett fantastiskt kreativt och härligt initiativ med återvunna produkter är korgar som görs av gamla bildäck. Det är det danska varumärket Dacarr från företaget Giving and Living som ligger bakom bildäckskorgarna. Förvaringskorgarna tar till vara på jordens begränsade resurser på ett föredömligt sätt. De har också en föredömlig design som ger varje hem och kök ett självklart samtalsämne. Eftersom bildäcken har använts på bilar som gått i flera år så är gummikorgarna otroligt tåliga vilket är perfekt för en förvaringskorg. Den fungerar till exempel utmärkt som vedkorg då den inte tar lika mycket stryk som en vanlig vedkorg.

På Bagaren och Kocken säljer vi Dacarrkorgarna från Giving and Living som görs av gamla bildäck. Gummikorgar för förvaring och ett perfekt samtalsämne. Genom att köpa en bildäckskorg från oss så gör man tjänst för miljön och en tjänst för sitt eget hem.