Blendande bra - En riktigt bra blender förstås!

30 December 2015 Av: Bagaren och Kocken
 

Om du bara fick välja ett köksredskap, vilket skulle det vara? En riktigt bra blender förstås! Att laga mat behöver inte vara krångligt eller kräva många redskap. Men det finns några redskap som är kökets stjärnor och klarar det mesta! En av dem är blendern. En riktigt bra blender gör vardagen lite lättare och fixar både såser, soppor och smoothies. Förutom att vara lätt att använda får blendern pluspoäng för att ta liten plats på köksbänken, dessutom är den lätt att rengöra. En blender kan användas till mycket mer än vad du kanske tror, allt från pesto till pina colada.
 
Blendtec Blender Designer 625 Black
Electrolux Mixer ESB9300 Silver Met...
 
 
Perfekt för fräscha smoothies
 
Tack vare blendern har smoothies blivit populärare än någonsin. Det är inte bara gott, en smoothie är också ett hälsosamt val när du har bråttom och vill få i dig ett snabbt mellanmål. Våga experimentera med smakerna! Mixa frukt och bär med yoghurt, kokosmjölk eller kvarg eller gör en egen grön juice med hjälp av spenat, lime och äpplejuice. 

Innan du köper en blender, tänk genom vad du vill använda den till. Det finns en mängd olika blenders på marknaden och funktionerna varierar mellan olika modeller. Om det främst är smoothies, proteindrinkar och cocktails du ska använda blendern till kan du börja med en enklare variant. Hos Bagaren och Kocken, Sveriges ledande nätbutik för köksredskap, hittar du bra produkter till rätt pris från kända märken som Philips och OBH Nordica. Har du ofta bråttom finns det blenders som mixar en portion i taget, som Electrolux Mix & Go.
 
Starka motorer klarar det mesta
 
Är du beredd att lägga lite mer pengar på din blender finns det många modeller som kan ge dig det där lilla extra när det gäller kvalitet, funktion och design. Blenders från märken som KitchenAid, SMEG och Kenwood finns i flera färger och snygg retrodesign. Höghastighetsblenders, från bland annat Vitamix och Blendtec, är omtyckta då deras starka motorer kan pulvrisera nötter, isbitar och hårda grönsaker. Vill du använda din mixer till matlagning kan en sådan modell vara intressant för dig.
 
Söta muffins och smakrika soppor
 
Med en bra blender på köksbänken kan du alltid laga snabba och näringsrika måltider, men även frestande desserter. Mixa frukt till en härlig röra och ställ i frysen - vips, så har du sorbet! Slipp kladd genom att blanda alla ingredienser till muffinssmeten i blendern och häll sedan smeten i formarna direkt från kannan. Snabbt och smidigt!

Med en blender kan du också laga smakrika grönsakssoppor. Varma eller kalla, experimentera med dina favoritråvaror för att skapa sköna smaker. En krämig blomkålssoppa går hem hos de flesta. Skär blomkålen i mindre buketter och låt dem småputtra i lite mjölk eller grädde. Mixa sedan den mjuka blomkålen med vätskan i blendern, smaka av med salt och peppar. Servera gärna med färskt bröd och stekt bacon!