Bagaren och Kocken AB


 
 

Recept Guinnessglass

 
Recept på en spännande glass som du förmodligen aldrig har smakat innan.
Överraska dig själv eller någon du känner med denna supergoda Guinnessglass.
Ingredienser

  •  
  • 2,5 dl Guinnessöl*
  • 2,5 dl gammaldags mjölk
  • 2,5 dl socker
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 5 äggulor
  • 6 dl vispgrädde
  • Myntablad
  •  
  • Guinnessglass 4 port.
     
     
Gör så här
  • Koka upp ölet i en kastrull på medium/hög temperatur. Låt koka tills ölet är reducerat till ungefär hälften.
    Ställ åt sidan och låt svalna.
    Häll i mjölk, socker och vanilj i Blendtec-behållaren och blanda på hastighet 1 i 10 sekunder. Ta bort påfyllnadslocket och addera en äggula åt gången medan du gradvis ökar hastigheten till hastighet 5. Blanda tills äggen är helt upplösta och smeten har fått en senapsgul färg. Häll i blandningen i kastrullen med det svalnade ölet. Låt blandningen sjuda på låg värme i cirka 10 minuter, rör om då och då. Har din Blendtec en glass-funktion går det bra att använda den. Annars frys blandningen i isbitsblock. När de frusit ordentligt (minst 4 timmar) lägg isbitarna ihop med vispgrädden i Blendtecen och välj funktion ”Ice crush”.
     
    För mjukare glass, servera direkt. För hårdare glass häll över glassen i en behållare och låt stå i frysen 1-2 timmar innan servering. Garnera med myntablad. 
     
    *För en alkoholfri glass, byt ut Guinessölet mot en mörk alkoholfri öl och 1-2 msk sirap.
  •