Bagaren och Kocken AB


 
 

Recept Sauerkraut

 
Korv, öl och surkål är en riktig tysk vinnartrio. Testa att göra din egen
sauerkraut med din blender - fungerar lika bra till oktoberfesten som till julbordet.
Ingredienser
  • 1 Kålhuvud
  • 1 matsked Kumminfrön
  • 1 matsked Havssalt
  • Blir ungefär 24 portioner surkål
Gör så här
  • Skölj kål och skär sedan i fyra delar, ta bort stammen.
    Tillsätt ungefär 5 dl kål till din blenderkanna, och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka kålen.
    Säkra locket och tryck på " Pulse " 8-12 gånger eller tills önskad konsistens uppnås .
    Häll av vattnet och lägg kålen i en stor bunke. Upprepa med resterande kål.
    Tillsätt kummin och salt till kålen och blanda runt med händerna.
    Låt kålen stå framme i 20 minuter och förvara sedan i en stor skål.
    Täck skålen med folie och lägg en tyngd på foliet för att få ner allt kål under vatten.
    Förvara kålen svalt och mörkt i minst 6 veckor. Skumma av kålen ungefär en gång i veckan.
    När önskad smak uppnåtts kan man förvara kålet i en vanlig lufttät behållare i kylskåpet. Där kan det hålla upp till ett halvår.
     
Näringsvärde per portion (2 msk)
  • 10 Kalorier
  • 0 g Fett
  • 2,5 g Kolhydrater
  • 1 g Fiber
  • 0,5 g Protein