Maskinen som lagar soppan åt dig

11 February 2016 Av: Bagaren och Kocken
 

Tänk att bara kunna mata ner ingredienserna i din blender, sätta på den – och några minuter senare har du en varm soppa! Med Blendtec är det möjligt. Här är fyra goda soppor att inspireras av.
 
Blendtec Twister Jar Extra Kanna
Blendtec Blender Designer 725 Stain...
Blendtec Blender Designer 625 Black
 

Sammetslen spenatsoppa - Nyttigt och gott

Ingredienser:

0,5 tsk olivolja
1 msk gul lök, hackad
9-10 dl färsk spenat
2,5 dl grönsaksbuljong
1 dl cannellinibönor, kokta
En nypa svartpeppar
En nypa curry

Gör så här:

Värm oljan i en stekpanna, tillsätt löken och bryn tills den blir mjuk och glansig.
Tillsätt spenat, täck stekpannan med ett lock och värm tills spenaten mjuknat.
Lägg alla ingredienser i kannan WildeSide+ eller FourSide och lägg på locket.
Välj programmet ”Soup” eller ”Hot” eller ”90” (ibland får man köra programmet två gånger för att soppan ska bli tillräckligt varm) och aktivera det. Klart! 

Tortillasoppa - Snabblagad och smakrik

Ingredienser:

2 plommontomater, delade i kvartar
1/2 stor morot
1/4 röd paprika  
1⁄4 avokado
2 msk lök
1 bit smakrik ost
2 kvistar färsk koriander
1 tsk torkade örter, till exempel oregano och basilika
3⁄4 tsk havssalt
3⁄4 tsk vitlökspulver
5 dl varmt vatten
1-1,5 dl tortillachips

Gör så här:
                                           








Lägg ner alla ingredienser, förutom tortillachipsen, i kannan FourSide eller WildSide+ och lägg på locket ordentligt.
Välj programmet "Soup" eller "Hot" eller "90" (ibland får man köra programmet två gånger för att soppan ska bli tillräckligt varm) och kör igång.
Addera tortillachipsen och tryck på ”Pulse” 2-3 gånger. Servera! 

Rostad paprika- och tomatsoppa - Mustigt och mättande

Ingredienser:

3 vitlöksklyftor
1 gul lök, hackad
1 kg tomater delade i kvartar
2 röda paprikor, skurna i bitar
1 msk olivolja
1-1,5 dl grönsaksbuljong
1-1,5 dl mjölk
3⁄4 tsk havssalt
1⁄4 tsk nymalen svartpeppar
En nypa paprikapulver

Gör så här:                                           









Sätt ugnen på 175 grader. Lägg vitlök, lök, tomater och paprika på en ugnsplåt och häll olivolja över. Ugnsrosta tills grönsakerna fått fin färg. Låt dem kallna.
Lägg över grönsakerna i kannan WildSide+ och välj "Soup."
Häll över grönsakamixen plus alla övriga ingredienser i en kastrull och låt sjuda i 20 minuter så att alla goda smaker kommer till sin fulla rätt. 

Fräsch vattenmelonsoppa - God som appetizer eller efterrätt 

Ingredienser:

1,5 liter vattenmelonbitar
0,5 dl naturellt mineralvatten
1 -1,5 dl vaniljyoghurt
½ citron, saften
1 msk agavesirap
En nypa ingefära
En nypa muskot

Gör så här:                                            









Lägg alla ingredienser i kannan WildSide+.
Välj programmet "Soup" eller kör på högsta effekt i 1,5-2 minuter.
Kyl innan servering.