Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Populära produkter
Kuro Santokukniv (18 cm) Satake Kuro Santokukniv (18 cm) 999 kr
Assistent Original Ocean Blue AKM 6230 OB Ankarsrum Assistent Original Ocean Blue AKM 6230 OB 5 990 kr
Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv Yaxell Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv 2 190 kr
Stekpanna Kolstål Lyonnaise Mineral B Dia 28 cm De Buyer Stekpanna Kolstål Lyonnaise Mineral B Dia 28 cm 599 kr
Ascent A2300i Slate Vitamix Ascent A2300i Slate 5 984 kr
Margrethe Skålset med 2l+3l samt lock Vit Rosti Mepal Margrethe Skålset med 2l+3l samt lock Vit 467 kr
Proffsbrännare med grillfunktion Flame Master Satake Proffsbrännare med grillfunktion Flame Master 799 kr
Stekpanna Gjutjärn 28 cm Stålhandtag Skeppshult Stekpanna Gjutjärn 28 cm Stålhandtag 588 kr
DuraCeramic 5.0L - Vit Crock-Pot DuraCeramic 5.0L - Vit 1 489 kr
Brödrost Classic 2 Skivor Charcoal + Brödvärmargaller Dualit Brödrost Classic 2 Skivor Charcoal + Brödvärmargaller 3 195 kr
Fyra frukostbröd med känsla för det rustika

Fyra frukostbröd med känsla för det rustika

Just nu är det en rustik känsla alla eftersträvar - vare sig det gäller bröd, kök eller inredning. Frukost är det viktigaste målet på dagen och det är viktigt att man äter nyttigt och rätt. Dessa fyra bröd är utmärkta för att starta dagen på ett hälsosamt och gott sätt. Vi har valt fyra recept som ger frukosten den rätta känslan.

Ostbröd i kruka

Recept för 6 stycken:

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 tsk honung
2 msk hackad färsk rosmarin
2 dl riven lagrad ost
2 dl fint rågmjöl
3–4 dl vetemjöl
1 dl pumpakärnor
Topping: Pumpakärnor och flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, rosmarin, ost och rågmjöl. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en smidig deg. Tillsätt pumpakärnorna mot slutet. Låt jäsa under duk, ca 40 minuter.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela degen i 6 bitar. Forma bitarna till runda bullar. Lägg bullarna i blötlagda krukor med bakplåtspapper, eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk, ca 30 minuter.
Pensla bröden med vatten och strö på pumpakärnor och flingsalt. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Nötbröd med tranbär

Recept för 1 bröd:

2 dl dinkelflingor
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
1 dl torkade tranbär
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
3 msk flytande honung
Ugn: 200°

Gör så här:

Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, russin, nötter, tranbär, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i yoghurt och honung.
Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Eller klä formen med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
Låt brödet vila en stund i formen. Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.

Rallarbröd

Recept för 24 stycken:

25 g jäst
25 g smör
5 dl mörkt öl eller porter
2 tsk farinsocker eller mörk sirap
2 tsk salt
1 msk kumminfrön
Ca 9 dl rågsiktsmjöl
Ugn: 225°

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt ölet och värm till 37º. Rör ut jästen i degvätskan.
Tillsätt farinsocker, salt, stötta i kumminfrön och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk, ca 45 minuter.
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 24 bitar. Rulla bitarna till bollar och kavla ut bollarna till runda kakor som är 10 cm i diameter. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper. Gör ett rutmönster med en sporre eller nagga dem med en gaffel. Låt bröden jäsa under duk, ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Låt kallna på galler under duk.

Havrebaguetter med linfrö

Recept för 4 stycken:

25 g jäst
2 tsk salt
1 msk flytande honung
6 dl vatten
2 1/2 dl fiberhavregryn
1 dl krossat linfrö
2 dl fullkornsmjöl av dinkel
Ca 7 dl siktat dinkelmjöl
Ugn: 250°/150º

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke och blanda i salt och honung. Värm vattnet till 37º och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt havregryn, linfrön och mjöl, och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 2 timmar under duk.
Häll ut degen på mjölat bord, men knåda den inte. Skär degen i 4 delar. Forma och dra ut degbitarna till långa smala baguetter.
Lyft över bröden på en plåt med bakplåtspapper. Vrid baguetterna som en spiral och pudra över lite mjöl. Nu behöver degen inte jäsa mer.
Grädda mitt i ugnenpå 250º, ca 15 minuter. Sänk värmen till 150º och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt kallna på galler utan duk.

Lycka till och hoppas det smakar!