Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Populära produkter
Assistent Original Ocean Blue AKM 6230 OB Ankarsrum Assistent Original Ocean Blue AKM 6230 OB 5 990 kr
Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv Yaxell Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv 2 290 kr
Stekpanna Kolstål Lyonnaise Mineral B Dia 28 cm De Buyer Stekpanna Kolstål Lyonnaise Mineral B Dia 28 cm 689 kr
Ascent A2300i Slate Vitamix Ascent A2300i Slate 6 495 kr
Margrethe Skålset med 2l+3l samt lock Vit Rosti Mepal Margrethe Skålset med 2l+3l samt lock Vit 421 kr
Stekpanna Gjutjärn 28 cm Stålhandtag Skeppshult Stekpanna Gjutjärn 28 cm Stålhandtag 749 kr
Brödrost Classic 2 Skivor Charcoal + Brödvärmargaller Dualit Brödrost Classic 2 Skivor Charcoal + Brödvärmargaller 3 195 kr
Mini Matberedare 5KFC3516EER 0,95 LEmpire Röd KitchenAid Mini Matberedare 5KFC3516EER 0,95 LEmpire Röd 1 100 kr
Artisan Stand Mixer 4,8 L Heritage Limited Edition KitchenAid Artisan Stand Mixer 4,8 L Heritage Limited Edition 6 749 kr
Fem sätt att tillaga ägg på

Fem sätt att tillaga ägg på

Ägg är nyttigt både till frukost och som mellanmål. Här är tipsen som gör att du lyckas med dina ägg.

1. Kokt ägg

Tricket för att få till det perfekt kokade ägget är att lägga ner det i kokande vattnet och koka i exakt 8 minuter. Då får du ett ägg med lagom krämig gula som passar perfekt i sallader och på frukostmackan.

2. Stekt ägg

Lägg 2-3 teskedar margarin eller smör alternativt 1 tesked vegetabilisk olja i en stekpanna och låt stå medelhög värme. När matfettet slutat fräsa och fått en gyllengul färg, knäck i ägget/äggen. Stek i cirka en minut per sida, eller tills äggvitan har stelnat. Lägg ägget på en bit hushållspapper för att bli av med överskottsfett.

3. Pocherade ägg

Använda riktigt färska ägg. Då är vitan fastare och ägget håller lättare ihop.
 Fyll en stor kastrull med vatten. Tillsätt en nypa salt och en skvätt vinäger. Värm vattnet så att det kokar lätt. Knäck ett ägg på ett fat och tippa försiktigt över i det sjudande vattnet. Låt sjuda 3 minuter för en rinnande äggula, 4 minuter för en krämig äggula och
5 minuter för en fast äggula. Lägg försiktigt över ägget på en bit hushållspapper för att ta bort överskottsvatten.

4. Äggröra

Knäck 2 ägg i en bunke. Tillsätt salt och peppar efter smak. Häll ner två teskedar mjölk för en lenare röra. Smält matfett i en teflonpanna på medelhög värme. Häll ner äggsmeten och rör hela tiden i äggröran så att den inte fastnar i botten, under 1-2 minuter. Ta bort pannan från spisplattan när det mesta av äggröran har stelnat och fortsätt röra under cirka 30 sekunder till äggen stelnat. 
Servera omedelbart!

5. Lättskalade ägg

En av anledningarna till att kokta ägg kan vara svårskalade har att göra med deras ph-värde. Äggvitor har naturligt ett lågt ph och det får dem att hålla fast mer i skalet. Genom att lägga i lite bakpulver i vattnet höjer man alkalinitet och då även ph-värdet, vilket gör det lättare att skala. Men, tänk på att tillförandet av bakpulver också kan göra att äggen luktar och smakar mer svavel.

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22