Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Populära produkter
Assistent Original Ocean Blue AKM 6230 OB Ankarsrum Assistent Original Ocean Blue AKM 6230 OB 5 990 kr
Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv Yaxell Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv 2 190 kr
Stekpanna Kolstål Lyonnaise Mineral B Dia 28 cm De Buyer Stekpanna Kolstål Lyonnaise Mineral B Dia 28 cm 489 kr
Ascent A2300i Slate Vitamix Ascent A2300i Slate 6 495 kr
Margrethe Skålset med 2l+3l samt lock Vit Rosti Mepal Margrethe Skålset med 2l+3l samt lock Vit 421 kr
Stekpanna Gjutjärn 28 cm Stålhandtag Skeppshult Stekpanna Gjutjärn 28 cm Stålhandtag 562 kr
Brödrost Classic 2 Skivor Charcoal + Brödvärmargaller Dualit Brödrost Classic 2 Skivor Charcoal + Brödvärmargaller 3 195 kr
Mini Matberedare 5KFC3516EER 0,95 LEmpire Röd KitchenAid Mini Matberedare 5KFC3516EER 0,95 LEmpire Röd 1 195 kr
Rätt val för den optimala grillupplevelsen

Rätt val för den optimala grillupplevelsen

Kol, gasol eller el – vad är för- och nackdelarna med olika sorters grillar? Här får du svaren.

Kolgrill

En vanlig kolgrill fungerar ungefär på samma sätt som en ugn, och gör att man kan grilla stora köttbitar och hela kycklingar.

Fördelar:
+ Ger en god, klassisk grillupplevelse.
+ Lättare att underhålla än en gasolgrill.
+ Kräver ingen gasoltub.

Elgrill

Bland riktiga grillfantaster har elgrillen ofta ett rykte om att den inte ger «den riktige rökiga grillupplevelsen». Men en elgrill är ett utmärkt val om man vill undvika grillrök.

Fördelar:
+ Nästan ingen grillrök.
+ Du slipper att köpa kol, briketter och gasbehållare.
+ Enkelt underhåll.
+ Kräver liten plats.

Gasolgrill

Nästan som ett utekök i miniformat. Kräver lite större utrymme jämfört med el- och kolgrillar.

Fördelar:
+ En gasolgrill blir snabbt varm och det är enkelt att reglera värmen.
+ Man behöver inte köpa grillkol och briketter.
+ Ingen tändvätska behövs. Tändvätska är inte så miljövänligt och maten kan ta smak av den.

 

Så lyckas du vid grillen!
- Det bästa sättet att lära sig grilla på är att grilla. Prova dig fram och lär av dina misstag/framgångar!
- Vänta tills grillen är riktigt varm innan du lägger på det du vill grilla. Det tar ca 30 minuter för briketter och 20 minuter för kol att uppnå perfekt temperatur.
- Låt köttet vila både före och efter grillning. Alla smaker kommer bättre fram om köttet har rumstemperatur när man lägger det på grillen och om det får vila en stund efter grillningen.
- Grillgallret skall vara rent och riktigt varmt så maten inte fastnar. Olja gärna in det rena gallret med en neutral matolja.
- Skrapa av marinaden innan du lägger maten på grillen så att den inte droppar ner i glöden och fattar eld.
- Lägg inte för mycket på grillen samtidigt, risken är att något hinner kallna innan man skall äta om man t.ex. grillar squash, korv och kött samtidigt.
- Tunna köttbitar grillas snabbt på den varmaste delen av grillen, större bitar kräver mindre värme och längre tid för att bli riktigt bra.
- Satsa på goda, kalla tillbehör som tsatsiki eller salsa. En örtolja som man snabbt mixar i en blender eller med en stavmixer smakar underbart!
- Förbered tillbehör och ingredienser. Glaze eller kryddsmör håller sig i veckor i kylen.
- Rengör grillgallret när det fortfarande är varmt med en stålborste.
- Köp en bra grilltermometer, gärna en digital så du slipper chansa på om köttet är klart.

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22