Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
3 Sunda (och veganska) blender-desserter

3 Sunda (och veganska) blender-desserter

Det behöver inte ta lång tid att göra en god och läcker dessert. Vi har tre bud på sunda och veganska desserter som kommer imponera på dina gäster. Det enda redskapet som krävs är en blender.

De tre veganska desserterna är gjorda av Stinna. Hon har en matblogg där hon delar recept på vegetarisk mat – och sötsaker som är nyttiga. För att göra dem här läckra desserterna fick Stinna hjälp av en Blendtec-blender. Det är viktigt att välja en blender där krafterna passar till det man ska göra. När redskapen är som det ska så är det en lätt match i köket.

Nyttig Chokladmousse

Det skal du använda:

1 kokosmjölk (den feta delen, ca. 1-2 dl)
100 gr. Mörk choklad
1-2 msk Agavesirap

Toppning:

Färska bär

 

Tillagning:

  1. Öppna en burk kokosmjölk – ta bort den feta delen
  2. Smält choklad över ett vattenbad
  3. Häll den feta kokosmjölken, choklad och agavesirap i blenderen
  4. Mixa tills du har en slät och fin konsistens.
  5. Häll upp i fyra små och sätt dem på kylning i minst en timma
  6. Serveras kalla och toppas med färska bär

* Tips: Tillsätt lite rivet apelsinskal för att få en annorlunda smak.

Veganska pannkakor

Det skal du använda:

3 bananer
1-2 msk. agavesirap
3 dl havregryn
½ tsk. Salt
1 tsk. bakpulver
2 dl sojamjölk (eller annan mjölk)
½ tsk. Vaniljpulver

Toppning

Färska bär
Agavesirap 

Tillagning:

  1. Häll alla ingredienserna i en blender.
  2. Mixa allt till en slät deg.
  3. Stek i lite kokosolja på pannan, på medelvärme
  4. Toppas med agavesirap och färska bär

Bananglass med cookie dough

Det skal du använda (2 personer):

Bananglass:
3 bananer (fryses in dagen innan)

Cookie-dough:
1 dl mandlar
2 msk. ahornsirap / honung
1 msk. kokosolja (fast form)
1/4 tsk. Vaniljpulver
1 msk. mjölk (rismjölk, mandelmjölk, vanlig mjölk)
Lite salt
2 msk. Mandelsmör
50 g mörk choklad

Tillagning:

  1. Kvällen innan skäres bananen i små skivor (utan skal) och fryses ned.
  2. Dagen efter skal cookie-dough göras.
  3. Hacka mandlar fint, gärna i en hackmaskin. Det får gärna vara lite större mandelbitar i.
  4. I en skål eller maskin blandas mandlarna med sirap, kokosolja, vaniljpulver, mjölk, salt och mandelsmör.
  5. Se till att massan hänger ihop. Tillsätt grovhackad choklad.
  6. Rulla degen till små kulor och sätt den i frysen i 30 minuter.
  7. Gör bananglass genom att lägga bananen i din blender. Mixa på glass-funktion, så bananerna blir helt krämiga. Det kan ta lite tid, tilsätt evt. lite mjölk om blendern inte kan mixa allt.
  8. Häll glassen i en skål och tillsätt cookie-dough.

Stinna har använt: Blendtec Designer 725

Stinna har använt en Blendtec Designer 725 för att göra dem här läckra desserterna. Fördelen med den här blendern är glass-funktionen. Det är en av många maskinens många program som kan vara användbar. Blendtec Designer 725 klarar med lätthet svåra uppgifter, såsom frusna bananer. Den gör lätt bananen till krämig glass. Du kan läsa Stinnas inlägg här.

Blenders kan i dag mer än att göra smoothies. Därför bör du överväga dina möjligheter när du ska ut och investera i en ny blender - det kan vara så att den blir din bästa vän. I dag gör vi utöver smoothies allt från soppor, såser, puré, pesto till desserter i vår blender. Tack vare utvecklingen kan många nya blenders ersätta andra köksredskap.

Senaste recensionerna

  • ann-christine vösu
    Otroligt snabb leverans och vi har nu en icke läckande kaffekanna, Mycket mindre spring för att hämta trasor och mindre tvätt av m…
    Stelton Packning
    den 10 oktober
  • Boel Anna Birgitta Heddson
    Stelton termoskanna.
    den 10 oktober
  • Lennart Rehnborg
    Stekpannan är ny så hur tålig den är har jag inget svar på.Den är mycket bra på att ta upp värme så man kan sänka temperaturen i f…
    GreenPan Barcelona Stekpanna 20 cm
    den 10 oktober
  • Britt-Marie Björkman
    En praktisk och snygg bestickhållare att ha på bordet. Bestick och servetter är nu lätt tillgängliga vid alla måltider. Rekommende…
    Top Drawer Bestickhållare PATMORE 3 CROCO, Black
    den 10 oktober
  • Sanna Sannasson
    Fin i sin enkelhet. Glaset är av bra kvalitet (inte supertunt och inte skuret i kanten, så som det kan vara på billigare produkter…
    Ernst Ljusstake med Glas Ljusgrå
    den 10 oktober
  • Andreas Sandström
    Mycket snygg färg och fungerar utmärkt. Står så snyggt som en drottning i köket :)
    Aarke Kolsyremaskin Black
    den 10 oktober
  • Ibrahim Hassouna
    Prisvärd o rostar jättegott :-)
    Shefu Brödrost
    den 10 oktober
  • Bror Markus
    Det bästa tänkbara
    Gense Ranka Bestickset 16 delar
    den 10 oktober
  • Marita Elisabeth Moosman Eriksson
    Witt by Kuvings B6200S Whole slowjuicer Mycket nöjd med funktionen och resultatet. Den är lättdiskad och går tyst.
    Witt by Kuvings B6200S Whole slowjuicer
    den 10 oktober
  • Bengt-Åke Bengtsson
    Monteringen var smidig och delarna passade mycket bra. Känns kvalité när man håller i bitarna, lite tjockare plåt och fint lackade…
    Weber Genesis II E-610 GBS Svart Gasolgrill
    den 10 oktober
  • Pia Ehrenpreis
    Nätt, snygg och behändig. Kommer säkert att vara till god nytta. Saknade dock en manual med receptidéer som inte var med när jag f…
    KitchenAid Mini Matberedare 5KFC3516EER 0,95 LEmpire Röd
    den 10 oktober
  • Henrik Steensland
    Kokar upp snabbt och blir inte varm på höljet. Trodde knapp på locket för att öppna skulle vara obekvämt, men funkar helt ok. Man …
    Siemens Vattenkokare TW86103P
    den 10 oktober