Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Pontus grillar på Boretti Barillo & Terzo

Lite längre ner hittar du två smarriga recept som utomhuskocken Pontus Karén tagit fram.
Här har han använt sina två Borettifavoriter –  Barillo kolgrill och Terzo som är en bärbar grill. Han bjuder på en fantastisk
grillad skrei torsk tillsammans med grillad sallad samt ett tacoinspirerat kycklingspett som passar utmärkt på utflykten.

UPPTÄCK SKILLNADEN MELLAN KOL- & GASOLGRILL

 

Åsikterna om vilken typ av grill som är att föredra skiljer sig åt. Det beror på vem du frågar och - såklart - på dina egna preferenser. Här kommer några meningar som förhoppningsvis ska råda bot på en eventuell förvirring och bena ut skillnaderna. Så att du i slutet av den här texten kan fatta ett beslut som är rätt och riktigt för dig.

Skillnaden förklarad i tre meningar

Gasolgrillar har sina fördelar när det gäller enkelhet och bekvämlighet, med snabb tändning och lätt temperaturkontroll. Kolgrillar å andra sidan ger en unik smakupplevelse och beskrivs ofta som den mångsidiga grillen. Flera kolgrillar är även portabla och du väljer själv var och när grillkvällen tar plats.

Boretti är kända för sina grillar av hög kvalitet. De erbjuder ett brett utbud av modeller av både gas- och kolgrillar.

Borettis gasolgrillar imponerar, kort sagt. Modellerna, som inkluderar populära alternativ som Ibrido, Ligorio och Maggiore, erbjuder enkelhet och bekvämlighet. Gasolgrillar ger snabb tändning och en jämn och kontrollerbar värmefördelning. De är perfekta för dig som vill ha en snabb och bekväm grillupplevelse utan mycket förberedelsetid.

För de grillentusiaster som föredrar den autentiska grillupplevelsen erbjuder Boretti också ett gediget sortiment av kolgrillar. Modeller som Carbone och Luciano tar grillning till en ny nivå. Med kolgrillar får du den klassiska röksmaken och en mer traditionell grillupplevelse. De är perfekta för dem som älskar att ägna tid vid grillen och njuter av den unika karaktären hos grillade rätter.

Så när är det då fördelaktigt att använda gasol- respektive kolgrill?

Gasolgrillar är idealiska när du har ont om tid och vill ha snabb tillgång till grillningen. De är också perfekta för små utrymmen som balkonger och uteplatser där eldhantering kan vara besvärlig. Kolgrill, är den klassiska grillen, en-bra-att-starta-med-grillen, som är mycket mångsidig. Väl lämpad för dig som vill uppnå den autentiska grillupplevelsen med den unika röksmaken.

Vad blir det för dig – är det gasol eller kolgrill? Här utforskar du sortimentet av Borettis gasol- och kolgrillar vidare. Tveka inte att kontakta kundservice om det finns de minsta frågetecken.

 

KALLRÖKNING

Det här är en metod som används, där temperaturen inte överstiger 25°C, för att fisken inte
ska hettas upp eller kokas hela vägen genom.

Kallrökt laxtartar till grillen

Du behöver

Tillagningstid: 15 minuter.
4-6 personer

  • 600 g färsk lax
  • 3 msk majonnäs
  • 2 schalottenlök, mycket fint strimlad
  • 2 kvistar persilja
  • 4 skivor bröd
  • Ruccola
  • Träflis

Gör så här

  1. Tärna laxen i små bitar.
  2. Gör en tartar med majonnäs, lök och persilja.
  3. Blanda ner tartar under laxen. Häll i formar, men tryck inte för hårt.
  4. Kallrök i 10 minuter med lite träflis.
  5. Skär ut små bitar av bröd genom att skära brödet på längden. Grilla dem på indirekt värme i 15 minuter, tills de blir krispiga. Ät och njut!

ETT KOMPLETT UTEKÖK FÖR DIG

 
Grillen är tänd och du preppar maten. Äntligen är uteköket på plats och nu kan du njuta av det som du gillar mest – matlagning och härligt umgänge. Sommarblomster luktar gott och tonerna från stereon matchar känslan fint. Det här är en plats där du kan utforska din passion till matlagningen och samtidigt ta del av det vackra utomhuslivet. Ett utekök ger dig friheten att uppleva smakrika måltider och skapa minnesvärda stunder ihop med nära och kära.

Så bygg upp ditt drömutekök med Borettis kvalitetsprodukter. Med deras inbyggnadsgrillar och utekök blir upplevelsen helt klart i världsklass. Här väljer du mellan olika grillar och moduler för att skapa ditt skräddarsydda utekök. Med gasoldrivna modeller som har generösa grillytor, tydliga reglage, stekplatta och inbyggd termometer, har Boretti tänkt på alla detaljer för att du ska kunna få ut det bästa av din grillning.

Borettis utomhuskök kombinerar kvalitet och design på ett unikt sätt. Luciano utomhuskök är enastående med sin kraftfulla gasolgrill som har fem brännare, infraröd brännare för extra krispighet och ett inbyggt kylskåp för smidig förvaring av råvaror och kylda drycker. Designen finns i rostfritt stål och mattsvart rostfritt stål, vilket ger en modern och klassisk touch till din uteplats. Med Luciano skapar du magiska grillkvällar för både stora och små. Välj din favorit redan idag!

RECEPT

Grillad skrei torsk

med grillad vitlökssallad, sötpotatis och limemarinerad tomatsallad på Boretti Barillo 2.0

Du behöver

4 portioner

Torsk

  • Ca 0,7kg skrei torsk
  • 0,5L vatten
  • 0,5 dl salt
  • Lite olja till grillen

Sötpotatis och tomatsallad

  • 1 sötpotatis
  • 3 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 chili
  • Mycket färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • Salt & peppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Grillad sallad

  • 2 huvuden hjärtsallad / små salladshuvuden.
  • 2 msk majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 hand riven parmesan / hårdost

 

Gör så här

Torsk

  1. Skär ner torsken i bra portionsstorlekar (runt 160g).
  2. Blanda kallt vatten med salt & vispa tills saltet helt löst upp sig.
  3. Häll över torsken och låt stå ca 20 minuter.
  4. Lägg av torsken på ett papper o pensla med lite rapsolja innan du grillar fisken till en inner temperatur på 40’C. Låt den vila i ca 5 minuter

Sötpotatis och tomatsalladen

  1. Skiva sötpotatisen i cm tjocka skivor.
  2. Koka i saltat vatten tills dom börjat mjukna. Kyl ner & sen bara ”värm” på genom att grilla dom.
  3. Skär ner tomaterna i små bitar.
  4. Finhacka chilin, vitlöken, persiljan & rödlöken.
  5. Blanda med salt & peppar, olivolja, vitvinsvinäger & sen zestar du ner hela limen & pressar i all juice. Låt stå 10 min innan servering.

Grillad sallad

  1. Dela salladshuvudena i mitten, grilla på högvärme i bara 1-2 minuter. Låt svalna något.
  2. Blanda majonnäs, parmesan, svartpeppar & riv / pressa ner vitlöken.
  3. Skär ner salladen i grova bitar, slunga i majonnäsen & servera.

Kycklingspett

med tomat, picklad rödlök och gräddfil på Boretti Terzo. Detta recept är så enkelt, smidigt & riktigt gott.
Dessutom väldigt lätt att anpassa efter barnens smak eller någon annan familjemedlem som är petig!

 

Du behöver

4 portioner

  • 4 st minut-kycklingfiléer
  • 3 tomater
  • Ca 3 msk picklad rödlök (finhackad)
  • 1 burk gräddfil
  • Färsk persilja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad persilja

 

Gör så här

Innan du beger dig ut

  1. Skär ner kycklingfiléerna i 1 cm tjocka strimlor.
  2. Mixa alla kryddor tillsammans med oljan i en mixer.
  3. Häll över kycklingen & blanda. Packa med dig o gör speten ute!
  4. Skär ner tomaten i småbitar.
  5. Pickla ungefär en halv rödlök. Ett tips! Finhacka rödlöken för att enklare kunna lägga på ”bara lite syra” till maten.

Väl ute på plats

  1. Gör upp en ordentlig grillvärme.
  2. Gör kycklingspetten genom att spetta ena änden av strimlan o sen ”vika” över strimlan över spettet, detta gör att du enklare får en jämn tillagning.
  3. När kycklingen är klar: Låt barnen / vännerna sätta ihop tacon själv. Lite kyckling, lite tomat, lök, gräddfil & sen toppa med persilja & skivad chili för den som vill!

Psst.. Glöm för tusan inte att grilla lite marshmallows till dessert!

boretti.png

Boretti

Boretti - Italiensk livsstil när den är som bäst

Boretti strävar efter att ”ta en bit av italien” hem till dig. Detta genom att förse dig med ett exklusiva grillar och köksredskap. De erbjuder allt från robusta kolgrillar, effektiva gasolgrillar, praktiska grilltillbehör till kompletta utekök. Varje Boretti-produkt är designad med en äkta italiensk känsla, där modernt nytänk vävs samman med traditionellt hantverk.

Boretti eftersträvar en hög grad av användarvänlighet. Här vävs form och funktion sömlöst samman. Varje aspekt av produkterna, från detalj till helhet, är noggrant genomtänkta. När du väljer Boretti, väljer du varaktig kvalitet och en produkt som bara fortsätter att överträffa dina förväntningar.

Kolgrillarna kännetecknas av god design och funktion. Här är den italienska matlagningstraditionen närvarande. Gasolgrillarna erbjuder både pålitlig prestanda och användarvänlighet. Boretti ser helt enkelt att det ska var smidigt att grilla med deras grillar - så att du har en så härlig grillupplevelse som möjligt.

Önskar du att bygga ut din grill till ett fullt utrustat utekök? Då är köket från Boretti ett utmärkt val för dig. Ett utekök ger dig friheten att uppleva smakrika måltider och skapa minnesvärda stunder ihop med nära och kära.

Komplettera din grillupplevelse med tillbehör från Boretti så som koltändare, grilltång, röklåda, grillrotisserie, rengöringsborste och stilrena överdrag till grillen. Tillbehören är designade för att förbättra din grillupplevelse och njutningen av att laga mat utomhus.

Upptäck Boretti - Den sanna glädjen av italiensk matlagning oavsett var du är.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken