Bra

Under Bra knivar har vi samlat billiga knivar som är sköna att använda och enkla att sköta. Varumärket Fiskars har knivar till bra priser för alla tänkbara ändamål på skärbrädan. Knivarna kommer slitas snabbare och kommer aldrig kunna bli så där otroligt vassa men är man ute efter lite fler knivar eller kanske en kniv man kan tänka sig att slita lite hårdare så är en Bra kniv perfekt.
 

Bättre

Våra Bättre knivar kommer från Wüsthof och Victorinox. Det är välgjorda knivar som är gjorda för att användas varje dag. Här krävs lite mer knivvård i form av slipning och förvaring om man vill att de ska hålla. Skärpan är vass men inte ofattbart vass. En vass skärpa kan däremot ofta vara enklare att använda än en ofattbart vass skärpa. 
 

Bäst

Väljer man att köpa en Bäst-kniv får man mer än bara en kökskniv. Man köper en historia om hur kniven blivit till och man köper en skärupplevelse som är svår att förmedla. De bästa knivarna kräver däremot teknik och kunskap om hur de ska skötas. Globalknivarna är lite mer mångsidiga och lättskötta än många andra japanska knivar. De handsmidda japanska knivarna från Kai eller Tamahagane är lite mer av en lyxkniv. Alla är de Bäst på sitt sätt.