Bröd med yoghurt och honung

6 September 2016 Bagaren och Kocken Tidningen
 

Nybakat och saftigt!

Visst är det något härligt med att röra ihop en deg och sedan göra bröd och bullar av den, utan att behöva knåda! Bröden blir härligt saftiga inuti, perfekta till frukost.
 
KitchenAid Artisan KSM150PSEWH Vit
Le Creuset Bakplåt Non-stick 31 cm
Iris Borste Ljust Gethår
 
Gör så här:
1. Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Blanda i yoghurt, honung, salt, grahamsmjöl och 1/3 av vetemjölet. Låt degen jäsa i 30 minuter.
 
Tillsätt resten av vetemjölet och arbeta degen väl i 10 minuter, gärna i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 2 timmar.
 
2. Forma degen till två avlånga bröd på bakplåtspapper. Degen är ganska lös och flyter ut lite. Det är meningen. Låt bröden jäsa i 30 minuter.
 
3. Pensla bröden med ägg och strö på vallmofrö. Grädda bröden på andra falsen nerifrån i 40–45 minuter.