Opinel Fällkniv med korkskruv No 10, 10 cm Bok

Opinel Fällkniv med korkskruv No 10, 10 cm BokOpinel Fällkniv med korkskruv No 10, 10 cm BokOpinel Fällkniv med korkskruv No 10, 10 cm Bok
  • Opinel Fällkniv med korkskruv No 10, 10 cm Bok
  • Opinel Fällkniv med korkskruv No 10, 10 cm Bok
  • Opinel Fällkniv med korkskruv No 10, 10 cm Bok
 
339 kr
Produkten är tillfälligt slut.
Få ett meddelande när den åter finns i lager!
 

Opinel Fällkniv med korkskruv No 10, 10 cm Bok

En riktigt vass fällkniv med inbyggd korkskruv som är mycket användbar och praktiskt på picknicken.
Denna kniv ingår i standardutrustningen för varje ost och vinälskande fransman 
Material: Bladet är av Sandvik 12C27 stål och handtaget är tillverkat i bok.

År 1890, i hjärtat av de franska Alperna, skapades den första Opinelkniven av Joseph Opinel. Kniven blev snabbt populär bland lokala bönder och vinodlare och har sedan dess varit en trogen följeslagare för såväl naturälskare, kockar, trädgårdsmästare, bergsklättrare och sjömän.

Det miljömedvetna företaget, nu baserat i Chambéry Frankrike, har bevarats inom familjen och drivs idag av Joseph Opinels ättlingar. Företaget har miljöfokus och är hängivna till att producera knivar med hänsyn till naturliga resurser. 

Opinel är en symbol för fransk kultur och livsstil. Företagets legendariska fällknivar har prytt fickorna på världens största äventyrare. Alpguiden Roger Frison-Roche och bergsbestigaren Savoyard, gjorde aldrig en uppstigning utan att ha en Opinelkniv med sig och det var just en Opinelkniv som Picasso använde för att skapa sina skulpturer med.
Numera tillverkar Opinel även köksknivar och stekknivar i Opinels karaktäriska färgskala. De har dessutom producerat knivar till speciella evenemang såsom 1998 FIFA World Cup i Frankrike och till Tour de France.
Opinel vill att deras knivar ska kännas som en naturlig förlängning av den mänskliga handen.