Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Fördelarna med en espressokvarn

Att göra den perfekta koppen espresso kan vara en utmaning, men investerar du i en espressokvarn så kommer du att göra uppgiften mycket enklare.

En av de viktigaste ingredienserna till en bra espresso är färskmalda bönor. Ser du till att mala bönorna precis innan de ska användas så bevaras mer smak och arom. Smaken och aromen kommer sedan att föras vidare till den färdig bryggda espresson. Men en espressokvarn kan du mala direkt i bajonetten så att du alltid är redo att göra en välsmakande espresson.

Med en espressokvarn kan du oftast ställa in malningsgraden så att den kan användas till olika sorters kaffe. På så sätt får du fler möjligheter med espressokvarnen än bara espresso. Det är en investering, men om du värderar en riktigt god kaffe högt så är espressokvarnen ett utmärkt alternativ.

Köpguide – vilken espressokvarn ska jag välja?

Kvarnblad: Som utgångspunkt så finns det två typer av kvarnblad; platta och koniska. De platta kvarnbladen ligger ovanpå varandra. För att justera malningsgraden så flyttas dessa från varandra. Med koniska kvarnblad så finns det en axel i mitten av avståndet mellan dessa bestämmer malningsgraden. Det är en smaksak om man väljer koniska eller platta kvarnblad. De platta kvarnbladen är oftast större och kan mala fler bönor vilket gör dem snabbare. Priset på de platta kvarnbladen är även oftast högre än de koniska.

Filter: Espressokvarnarna är utrustade med ett bajonettfäste så att du kan mala bönorna direkt. Det kan vara en fördel att kunna mala direkt i bajonetten om du framförallt ska brygga espresso på de malda bönorna. Väljer du däremot en kaffekvarn så kan man mala i en behållare, men detta lämpar sig inte lika bra om du föredrar espresso.

Inställningar: Det är inte nödvändigt att din espressokvarn har massor av olika inställningar. Det kan dock vara bra om du ofta maler kaffe att ha lite olika funktioner. Vanligtvis så har espressokvarnen en puls-funktion. Du trycket och den maler då bönorna. Några är även utrustade med en auto-funktion där du slipper hålla ner knappen för att mala. Då kan du själv välja att stänga av den när önskad mängd är uppnådd. De avancerade modellerna har ofta en timer-funktion som du bara behöver sätta på, sedan löser kvarnen resten. Om dessa funktioner är nödvändiga eller inte beror på hur ofta du planerar att använda kvarnen.

Kvarnsorter

Nästan alla espressokvarnar är elektriska. Så om du specifikt kollar på en espressokvarn ska du kolla på en elektrisk. Det finns dock vanliga kaffekvarnar som både finns som manuella och elektriska.

Manuell kvarn: Ska du endast mala bönor någon gång då och då rekommenderar vi en manuell. En manuell kvarn kan vara jobbigt i längden om den ska användas ofta. En manuell kvarn har ofta en lite mer retrodesign, om detta önskas. På de flesta modeller kan du välja malningsgrad så att du kan mala till den kaffe du önskar.

Elektrisk kvarn: Om du istället planerat att mala kaffe ofta så är en elektrisk att föredra. Det finns ett hav av olika elektriska kvarnar där alla har antingen puls-, auto- eller timer-funktion. I de flesta fall så får du exaktare inställningar på malningsgraden med en elektrisk kvarn. Du kan även också ställa in till vilken kaffe du tänkt göra, som till exempel espresso, presskanna eller filter.


Populära märken


Amerikanska Baratza är till för den dedikerade hemmabaristan. De blev snabbt kända för sina kvalitativa och innovativa espressomaskiner. Det finns flera modeller från Baratza så att du kan hitta den som passar dina önskemål. Man har lagt stor vikt på produktionsutvecklingen för de olika modellerna så att du kan lita på kvarnen. Baratza är därför ofta ett mycket populärt val när man pratar om espressokvarnar.

→ Se alla Baratza espressokvarnar


Italienska Anfim har mer än 50 års erfarenhet inom espressokvarnar. De har lagt fokus den funktionella designen och sin höga kvalitet. Företaget är baserat i Milano och om det är något som italienarna värderar högt är det en god kopp kaffe. Den enkla och tidlösa designen passar in i varje hem samtidigt som den viktiga kaffearomen bevaras när du maler bönorna. På så sätt kan du njuta av en perfekt kopp espresso varje gång.

→ Se alla Anfim espressokvarnar


Ett företag som har lagt fokus på att främja den italienska espressokulturen är Rancilio. Fokus ligger på det goda kaffe hela vägen genom bryggningen. Därför tillverkar de både espressokvarnar och espressomaskiner. Det fokus som lagts på den banbrytande teknologin och designen gör att Rancilio är älskat både inom det privata och professionella. Önskar du en espressokvarn med en professionell touch bör du helt klart överväga Rancilio.

→ Se alla Rancilio espressokvarnar


Ett av de mest välkända märkena inom kaffevärlden är Rocket. De handgjorda maskinerna utstrålar den bästa italienska kvaliteten. Stort fokus ligger på detaljerna och kvalitén så att du alltid ska få den bästa koppen kaffe. Rocket är till för den ultimata kaffeälskaren som vill ha ett finger med genom hela bryggprocessen. Därför är espressokvarnarna från Rocket också älskade över hela världen och bör övervägas som ett starkt val.

→ Se alla Rocket espressokvarnar


Brygg-guide

Även om den perfekta espresson är en smaksak så finns det några enkla knep som du kan följa för att alltid kunna göra en välsmakande kopp. Utifrån detta kan du alltid justera lite så att espresson blir precis så som du vill ha den.

Börja med att förvärma din espressomaskin och låt vattnet åka igenom både maskinen och filtret. Medan maskinen värms upp maler du ditt kaffe i din espressokvarn. Texturen är det absolut viktigaste för att göra en god espresso. Blir det för finmalet riskerar du att espresson blir överextraherad och kommer då att smaka bitter och bränd. Är den däremot för grovmalen kommer espresson istället bli under-extraherad, vilket gör att smaken blir svag och vattning med en sur bismak. Den perfekta texturen påminner om rörsocker.

Med en espressokvarn kan du dosera direkt ned i bajonetten så att portafiltret blir klart för bryggning direkt. Du kan ha som grundregel att ställa in kvarnen på en eller två shots. En dubbelshop ligger normalt mellan 14–18 gram. Se till att tampa kaffet ordentligt och jämnt så att vattnet säkert rinner igenom med en jämn fart.

Därefter placerar du portafiltret i maskinen och du är redo att börja brygga. Den optimala bryggtiden är mellan 20–30 sekunder.

Nu är du redo att avnjuta en kopp välsmakande, nybryggd espresso.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken