Fläderblomsaft

25 May 2016 Av Bagaren och Kocken
 

Så gör du flädersaft

En sommar utan flädersaft kan aldrig bli en helt komplett sommar. Allra helst ska den vara hemmagjord, vilket inte ens är speciellt svårt om man hyfsat enkelt kan få tag på fläderblom. Här får du receptet på en extra god och läskande fläderblomsaft. 

 
Bormioli Rocco Patentflaska Fyrkant...
Jonas Silduk Polyester
Kitchen Craft Papperssugrör Extra V...
 
Gör såhär: 
 
Skölj flädern ordentligt i ljummet vatten och låt rinna av.
Skölj citronen och dela den i skivor.
Ta fram en stor kastrull, hink eller bunke och varva fläder, citron, citronsyra och socker. Koka vattnet och häll över fläderblandningen.
Låt sedan blandningen stå och dra i rumstemperatur i 2 dagar och i kylskåp i 2 dagar.
Avsluta med att sila av saften och tappa upp den på någon snygg flaska.  
 
Förvara den färdiga saften i kylskåp.