Bagaren och Kocken AB

Kokosmjölksgryta

Detta är ett sådant där recept som jag ständigt återkommer till när jag har brist på inspiration
och vill ha något snabbt och lättlagat. Och riktigt, riktigt gott!  Är det så att du inte har några kokta
kikärtor hemma, kan du använda röda linser istället. 

Recept

Ingredienser:
1 burk kokosmjölk à 400 ml (12 kr)
1 burk krossade tomater (4,50 kr)
1 gul lök (1 kr)
1 msk curry
1 msk olja
250 g kokta kikärtor, ca 4 dl (4 kr) eller 2-3 dl röda linser 
300 g fryst hackad spenat (5 kr)
2 msk mango chutney (1,5 kr)
1/2 grönsaksbuljongtärning (1 kr)
1 vitlöksklyfta 
1 paket äggnudlar (9 kr)
1 tsk sambal oelek
Kostnad: 38 kr
Per portion: 9,50 kr

Gör såhär:
Hacka vitlök och gul lök och fräs i oljan. Låt curry fräsa med.
Häll över kokosmjölken och lägg i grönsaksbuljongtärningen.
Låt koka 5 min.
Tillsätt de krossade tomaterna och den frysta spenaten. Låt småputtra.
Koka upp vattnet till nudlarna och koka dessa.
Lägg i kikärterna, mango chutney och sambal oelek och låt kikärterna bli varma utan att koka sönder.
Servera med nudlarna.

Recept och bilder av Hanna Olvenmark från bloggen undertian.com