Bagaren och Kocken AB

Proteinbollar

Härliga proteinbollar som är mycket enkla att göra- bara mixa och rulla! Dessa är inte särskilt söta, vill man att de ska bli
det kan man mixa i ett par dadlar också. Passar fint innan eller efter träning, eller varför inte med på utflykten? 

Recept

Ingredienser:
Proteinbollar ca 20 st
5 dl havregryn ( 3 kr)
1 dl nötter, valfri sort. (Jag använde mandlar) (10 kr)
2 msk ekologiskt jordnötssmör (5 kr)
3 msk kakao (2kr)
1/2 banan (3 kr)
4 msk kvarg (1 kr)
2 msk kallt kaffe
1/2 dl sojamjöl (2 kr)
en nypa salt
en nypa vaniljpulver
Kokosflingor: ca 1 dl (4 kr)
Kostnad: 30 kr
Per boll:1,50 kr

Gör såhär:
Blanda 3 dl havregryn, nötter, jordnötssmör, kakao, banan, kvarg, kaffe och sojamjöl i en skål eller i en blender. Mixa ( om det går trögt, stanna upp, rör om och fortsätt). Upprepa tills att det är en slät röra.
Blanda i 2 dl havregryn i röran ( ska alltså inte mixas).
Forma till bollar. Rulla i kokos. Det kan underlätta att rulla bollarna om du blöter händerna med vatten.
Förvara i kyl eller frys.
  • 5 g Protein
Recept och bilder av Hanna Olvenmark från bloggen undertian.com