Bagaren och Kocken AB

Lemon Curd

                    

Lemon curd är enkelt att tillaga och perfekt som fyllning i kakor, cupcakes eller till en god cheesecake.

Enjoy!

  • Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)        
  • saften av 1–2 citroner (ca 1 dl)
             2 tsk finrivet citronskal
             75 g socker
             4 äggulor
            60 g osaltat smör
 
 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Lägg alla ingredienserna i en skål.
Sätt skålen över en kastrull fylld med kokande vatten och vispa ihop ingredienserna till en passande konsistens.

Ha lite tålamod, det kan ta en stund innan blandningen tjocknar. Ta bort skålen från värmen.


 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Häll krämen i en burk eller ett glas. Låt svalna och förvara i kylskåpet. Håller sig i ungefär två veckor.