Bagaren och Kocken AB

Caramel Crunch Candy

                    

 
                                                                                                                                      Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
  • En underbar gobit som passar perfekt till jul! 
     
    De här supergoda Caramel Crunch Candy är något av det godaste jag vet, för varje bit man tar låter det “crunch”! Mitten består av hemmagjord, underbar fudge-kola som är täckt med choklad, doppad i crispy rice flingor och till sist doppad i ytterligare ett till lager smarrig choklad.
     
    Det här är mitt absoluta favoritgodis, perfekt till jul och att överraska vännerna med. Och det bästa av allt är att de är superenkla att göra! 
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Börja med att göra en jättesmarrig kola-fudge. 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Kola-Fudge
 
675 g socker
237 g färdigvispad grädde
55 g smör
2 msk flytande glykos
En nypa salt

Värm en stekpanna på hög värme och ha i 225 g socker. Sänk värmen och rör om tills sockret har fått en fin kolafärg.  
 
 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Tillsätt grädden och resten av sockret under omrörning.  

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Tillsätt smör, glykos och salt och rör tills temperaturen är 110 °C.

 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Häll smeten i en mixerskål och mixa på mediumhastighet tills den börjar stelna och förlora sin glans.  

 
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Häll smeten i en smord, fyrkantig form och kyl den i kylskåp i 2 timmar.  
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Skär den i fina tärningar och slå in varje bit i smord bakplåtspapper.
 
 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

För att göra Caramel Crunch Candy behöver du:

Kola-fudge i fina fyrkantiga bitar (så många du vill)
Crispy rice flingor
Mörk choklad (överdragschoklad)

Slå in kolan i papper och lägg dem i frysen i 10 minuter. 

 
 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Smält god mörk choklad över vattenbad eller i mikron.  
Ta ut kolan ur frysen, ta bort pappret och doppa varje kola i den goda mörka chokladen. Låt den rinna av ordentligt.
 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Rulla sedan kolan i crispy rice flingor, lägg dem på ett smort bakplåtspapper. Låt dem ligga och stelna i cirka 10 minuter. 

 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Doppa dem i choklad igen, och lägg dem åter på ett smort bakplåtspapper. 
Låt dem ligga tills chokladen är het torr.
 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Dessa godbitar kan du förvara i en låda i kylskåpet i upp till en månad.

 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Ta ut dem från kylskåpet en stund innan de ska serveras så de når rumstemperatur.