Bagaren och Kocken AB

Vaniljkakor

                    

 
                                                                                                                                      Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
  • 4 ägg
  •  225 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 290 g mjöl
  • 1 tsk. bakpulver
Sätt ugnen på 190 ˚C.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Häll socker, ägg, och frön från vaniljstången i en stor skål, sätt den över kokande vatten och vispa sakta tills du känner att sockret har lösts upp.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

När sockret är helt upplöst häll röran i vispskålen och vispa den fluffy.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Medan röran vispas, blanda mjöl och bakpulver ordentligt tillsammans.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Så trevligt med äkta vaniljfrön!.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

När röran skriver ”On” är den klar.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Vänd ner mjöl/bakpulver i 3 omgångar.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Jag använder en spritspåse och en stor rund tyll att göra små prickar med på en bakplåt med bakplåtspapper.
 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

In i den uppvärmda ugnen i cirka 10 minuter.

 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Det luktar himmelsk gott!