Med en gräddsifon är det bara fantasin som sätter gränser. Soppor, såser, mousser, krämer, maränger, du bestämmer!
Fyll gräddsifonen med smeten, skruva på locket med munstycket och ladda den med en eller flera gräddpatroner (gräddpatroner innehåller lustgas och löser sig endast i fettbaserade blandningar. Kolsyrepartonerna löser sig i vätska). Skaka om sifonen ordentligt, vänd den upp och ned och spritsa ut innehållet! Vispad grädde håller sin konsistens i upp till – otroliga - 10 till 12 dagar i kylskåp.
Det går också att göra drinkar och andra smaksatta vätskor i en gräddsifon. Tänk bara på att munstycket inte kan användas på grund av att det blir fel tryck – istället får du släppa ut trycket, skruva av locket och hälla ut innehållet i ett glas, en karaff eller något annat. Med en sodasifon, som har ett annat munstycke, kan du däremot hälla ut innehållet i din takt!
Denna sifonen klarar temperaturer upp till 75 grader, vilket innebär att du kan värma upp sifonen (fylld med innehåll och laddad med patron) i ett varmt vattenbad om du exempelvis vill servera en varm soppa eller sås.
Köp kundfavoriten: iSi Gourmet Whip, 0,5 liter
Har du alltid velat testa att göra nitro-kaffe eller -cocktails hemma? Nu kan du äntligen göra det! Nitro fungerar som ett slags komplement till kolsyra och används bland annat i vissa tyngre ölsorter som kräver mindre och stadigare bubblor. Nitro ger även drycken en krämigare och lenare känsla samt en häftig skumkrona! Denna sifon bör enbart användas till kall dryck och tillsammans med nitropatroner. Trycket är nämligen mycket större än i vanliga gräddpatroner.
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: 45 Min
Lämplig för: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip
Du behöver:
140 g sötpotatis
280 ml grädde
80 ml potatisvatten
1 g alt
1 g peppar
0.5 g muskot
Gör så här:
Koka sötpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk (ca. 20 minuter), skala och mosa med en potatismasher. Värm grädden och blanda moset med den uppvärmda grädden och potatisvatten. Krydda med salt, peppar och muskot. Passera genom ISI-tratten och sikta direkt i 0,5 L Isi Whipper, skruva på 1 st Isi gräddpatron och skaka kraftigt. Håll ISI Whipper varm vid max. 75 ° C / 165 ° F i ett vattenbad
Svårighetsgrad: lätt
Tillagningstid: 30 Min
Lämplig för: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip
Du behöver:
50 ml Campari
450 ml färskpressad apelsin juice
3 st gelatinblad
10 g strösocker
Gör så här:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm upp 125 ml apelsinjuice, och lös det avrunna gelatinet i den. Blanda Campari med resten av apelsinjuicen och lägg i det upplösta gelatinet. Passera blandningen genom ISI tratten och sikta direkt i 0,5 L (~ 17 fl. Oz.) Isi Sifonen Skruva på 1st Isi gräddpatron och skaka kraftigt. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar. Skaka kraftigt före servering.
Dubbla ingredienser för en 1 L (~ 34 fl. Oz.) Isi Sifon ). Skruva på 2st ISI gräddpatroner, en efter den andra. Skaka kraftigt efter varje patron. Halvera ingredienserna om du använder en 0,25 L (~ 8.5 fl. Oz.) Isi Sifon