Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Grytor

 

Bagaren & Kocken vill att mat ska vara gott och enkelt att laga. Med rätt redskap blir både matlagnings- och smakupplevelsen starkare. I vårt sortiment av grytor hittar du garanterat något som passar dina behov. Vi har grytor i alla tänkbara sorters utföranden. 

I vår webbshop har vi samlat ett brett utbud av grytor som vi tycker passar i ditt kök. Välj bland allt från klassiska lergrytor till robusta grytor av gjutjärn eller rostfritt stål. Olika grytor är bra på olika sätt. En gjutjärnsgryta har ett härligt utseende och är ofta väldigt tålig. Söker man efter något lättare kan en emaljgryta, koppargryta eller gryta i rostfritt stål vara att föredra. En koppargryta är fantastiskt snyggt och leder värme bättre än andra material. Alla olika sorters har sina fördelar och nackdelar. Vad man föredrar är högst personligt.

Vi har bra priser och schyssta leveranser när det gäller grytor. Hos oss kan du handla din gryta tryggt och säkert. Bra grytor är ett måste i varje kök. Hitta din favorit i vårt stora och trevliga sortiment. 

 

VAD SKA JAG VÄLJA?

Gjutjärn

En riktig klassiker och mångas favorit. 

Den fungerar på alla värmekällor och har god värmespridning. Emaljerade gjutjärnsgrytor är lättskötta och passar extra bra till bryning eller långkok, beroende på vilken typ av emalj du väljer.

Ta hand om din oemaljerade gjutjärnsgyta och den kan gå från generation till generation, bränn in järnet med jämna mellanrum och undvik diskmedel vid rengöring. Är grytan emaljerad går det bra att använda diskmedel, men tänk på att låta grytan svalna innan rengöring.

Tips! Baka bröd i gjutjärnsgrytan! Brödet blir saftigt inuti och får en fantastiskt knaprig skorpa!

Rostfritt stål

Stryktåliga, leder värme bra och enkla att rengöra.

Det är botten på kärlet som skiljer en bättre kastrull från en sämre. En tjockare botten brukar vara 5-7 lager stål - värmen fördelas bättre, håller temperaturen längre samt minskar risken för att råvarorna bränner fast. Grytor i rostfritt stål tål oftast upp till 240 grader i ugnen och väger relativt lite och är därför lättare att hantera än t.ex. gjutjärn. Du rengör det enkelt med varmt vatten och lite diskmedel!

Psst! Har du induktionshäll – tänk på att välja ett kärl som är magnetiskt.

Koppar

Snabb och bra värmespridning!

Koppargrytorna är både vackra och har fantastiska egenskaper. Koppar har utomordentlig värmeledningsförmåga vilket gör att vattnet kokar upp snabbare - maten kan avnjutas tidigare! Men tänk på att vara försiktig så ingenting bränner fast. Rengör med varmt vatten och diskmedel.

Reduktioner bli perfekta i ett kokkärl av koppar. Kopparn reagerar snabbt på temperaturskiftningar - den hettas upp och svalnar väldigt kvickt, vilket är en egenskap som är svår att slå i ett kokkärl av annat material!

UGNSGRYTAN

Möt ugnsgrytan: Den enkla vägen till bättre mat

Idag kan du få många olika typer av ugnsgrytor. Några är tillverkade i lera, som på gamla dagar, andra är i gjutjärn eller stengods. Vilken modell som fungerar bäst är en smaksak. Kanske har du erfarenheter av en i lera, och menar därför att den är bäst men många gånger kan en av ex. gjutjärn vara minst lika bra.

Kärt barn har många namn

Ordspråket "kärt barn har många namn" kommer verkligen till sin rätt i förbindelse med ugnsgrytan. Några känner dem kanske bättre som en cocotte eller tangine - idén är den samma, vad den än kallas. Det kommer även vara en del av er som känner igen den som Römertopf - men det är faktiskt bara ett varumärke.

Römertopf är den välkända ugnsgrytan som är tillverkad av lera. En stor fördel med den är att du kan använda den både i mikrovågsugnen och i en vanlig ugn. Samtidigt tål den även maskindisk. Den fås i två olika storlekar - så även i den lilla familjen är den en lösning. En nackdel är dock att ska blötas ner i ca 10 minuter innan användning, för att undvika att leran blir porös. Det är en av de saker man ska ha med i beräkningarna.

Få ut mest möjligt av din ugnsgryta

Inget fett - Ta t.ex. en stek och några grönsaker och lägg det i en ugnsgryta. Många gånger kan rätten faktiskt klara sig utan fett om det är nog med vätska i köttet. Känner du att du bör tillsätta något kan du med fördel tillsätta lite buljong.

Vitaminer och mineraler bevaras - Då den arbetar under lock kan dessa inte ångas bort. Därmed förblir vitaminerna och mineralerna i rätten!

Smaken förstärks - Åter igen - rätten tillagas under lock. Smakerna kan då inte försvinna från maten och därmed förstärks smakerna. 

Använder egen saft och kraft - Tillbaka till att smaken förstärks, så använder dina råvaror sin egen saft och kraft och denna byggs upp. Inga tillsatser eller smakförstärkare är nödvändiga.

Du kan använda din tid - Använd väntetiden på något som du kanske inte skulle haft tid till annars. Med en ugnsgryta ska du endast lägga ingredienserna i ugnsgrytan och stoppa in den i ugnen så klarar den resten själv.

Bekväm och enkel rengöring - De flesta ugnsgrytor tål maskindisk, vilket gör rengöringen ännu lättare. Men samtidigt är det även ett enda redskap som du använder - mindre disk!

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22