Bagaren och Kocken AB

 
Vi samlat allt som du kan tänkas behöva för att hålla värmen med en mustig och god soppa.
Så mys ner dig och njut!
 

Recept på italiensk kikärtssoppa med brödspett

4 personer:
2 ½ dl kikärter eller en burk kokta kikärter.
2-3 soltorkade tomater i strimlor.
2 burkar, à 400 g, krossade tomater.
1-2 vitlöksklyftor.
1-2 tsk färsk rosmarin.
1 lagerblad. 
1 msk olivolja.
7 ½- 10 dl kyckling- eller grönsaksbuljong av tärning.
Salt, peppar efter smak.
 
Serveras med:
2 röda paprikor.
1 msk färsk rosmarin.
2 msk rivet citronskal.
4 skivade vårlökar/salladslökar.

Crostini:
4 skivor lantbröd.
 
Gör så här:
1: Låt kikärterna ligga i blöt i kallt vatten över natten. Skölj dem och låt dem rinna av. Lägg dem i en gryta och tillsätt soltorkade tomater, hackad vitlök, rosmarin, lagerblad, olja och 7 ½ dl av buljongen.
 
2: Koka soppan i ett par timmar tills kikärterna är mjuka. Använder du kikärter från burk, så koka i 30 min. Mixa soppan och späd eventuellt med mer buljong. Smaka av med salt och peppar.
 
3: Dela och kärna ur paprikorna och dela dem i stora bitar. Blanda rosmarin, citronskal och salladslök. Rosta brödet och skär det i bitar och trä upp dem på spett. Servera soppan med grillad paprika, rosmarinströssel och crostini på spett.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa nästa fantastiska kampanj! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!