Nu är hösten verkligen här. Minusgraderna smyger sig på och halsdukarna åker fram - då gäller det att hålla sig varm!
Vi låter mästerkocken Emilia Nilsson inspirera till rustika gryträtter och en svampsoppa i höstens tecken. Längst ner på
sidan hittar du i vanlig ordning alla recept!
I en Crock-Pot kan du laga en smidig köttgryta på det köttslag du föredrar! Emilia kör
sin gryta i 8 timmar tills köttet är riktigt mört och härligt. Grytan serveras med nykokt
potatis, hyvlade betor och färska örter.
Receptet hittar du längre ner på sidan!
Denna soppa är en härlig blandning av gula kantareller, trattkantareller, rödgul trumpetsvamp,
vitt vin, palsternacka och grädde. Den serveras med ett krispigt vitlöksbröd.
Receptet hittar du längre ner på sidan!
Denna skavgryta värmer gott i höstkylan. Det är en riktig klassiker där skavet bryns
tillsammans med lök, vitlök och gula kantareller. Grytan serveras sedan med nykokt
potatis, lingon och hackad persilja.
Receptet hittar du längre ner på sidan!
Du vet väl att du kan göra varma soppor direkt i mixerkannan med en höghastighetsblender?
med kokt potatis och hyvlade betor
6 portioner
Servera med: Kokt potatis, polkabeta och rödbeta.
med kokt potatis, lingon och persilja
6 portioner
Till servering: Lingon, kokt potatis och hackad persilja.
med krispigt vitlöksbröd
6 portioner
Vitlöksbröd
Till servering: Några kantareller, olivolja, krondill och hackad gräslök.
Vitlöksbröd
Servera med några kantareller, olivolja, krondill och hackad gräslök.
Det går alldeles utmärkt att baka bröd i din gjutjärnsgryta. Brödet blir oerhört gott med en mycket smakrik, knaprig skorpa på toppen. Testa!
Rosta 2 kg kött- eller kycklingben i 180° i 30 min. Om du har kycklingben över från en tillagad kyckling så kan du använda dem och behöver inte rosta dem. Lägg de rostade benen i en stor gryta och tillsätt 4 l vatten och 1 msk äppelcidervinäger. Låt stå i 20 min. Tillsätt en hackad gul lök, två tärnade morötter, två skivade selleristjälkar och två lagerblad. Koka upp och låt småkoka under lock på mycket svag värme i 12–24 timmar. Skumma buljongen var femte timme. Låt buljongen svalna och sila den. Låt den kallna helt och frys in den om den inte ska användas direkt.
Det går alldeles utmärkt att baka bröd i din gjutjärnsgryta. Brödet blir oerhört gott med en mycket smakrik, knaprig skorpa på toppen. Testa!
Rosta 2 kg kött- eller kycklingben i 180° i 30 min. Om du har kycklingben över från en tillagad kyckling så kan du använda dem och behöver inte rosta dem. Lägg de rostade benen i en stor gryta och tillsätt 4 l vatten och 1 msk äppelcidervinäger. Låt stå i 20 min. Tillsätt en hackad gul lök, två tärnade morötter, två skivade selleristjälkar och två lagerblad. Koka upp och låt småkoka under lock på mycket svag värme i 12–24 timmar. Skumma buljongen var femte timme. Låt buljongen svalna och sila den. Låt den kallna helt och frys in den om den inte ska användas direkt.