IB Laursen Porslin

Det var Marco Polo som tog porslinet från Kina till Europa och på 1600-talet började handeln av porslin flöda från Asien till Europa. I Europa var det länge en stor gåta hur porslinet tillverkades och värdet på porslin var därför väldigt högt. Till slut kunde dock en man vid namn Johann Friedrich Böttger knäcka koden med kaolinlera som huvudingrediens.

Det danska företaget IB Laursen för det europeiska porslinsarvet vidare genom att tillverka riktigt snyggt porslin med moderna inslag. IB Laursens signum är att göra porslin i många snygga färger. Med tallrikar, skålar, serveringsskålar, fat eller äggkoppar från IB Laursen så sätter man verkligen färg på det dukade bordet. IB Laursen grundades i den danska staden Ribe på 1970-talet av mannen Ib Laursen. Det är ett familjeföretag som sedan 2007 drivs av Ibs son Peter Laursen.

På Bagaren och Kocken har vi ett stort sortiment av IB Laursens härligt färgglada porslin. För dig som älskar porslin med hög kvalitet och att sätta en färgklick på vardagen är IB Laursen skräddarsytt.
Bagaren och Kocken levererar IB Laursens porslin till bra priser, med en hög service och kort leveranstid.  

IB Laursen Porslin