Jan Hedh Glass och Passion

Jan Hedh Glass och Passion
  • Jan Hedh Glass och Passion
Denna produkt har tyvärr utgått.
 

Jan Hedh Glass och Passion

"Det mesta kan bli glass i detta digra verk som vidgar vyerna inom ett älskat kulinariskt område - bara att slicka i sig."
Vinnarmotiveringen från "årets svenska måltidslitteratur 2008" i kategorin "desserter".

Jan Hedh älskar glass. Om det är han inte ensam. Hans nya bok är en bibel för glassälskare. Här öppnas en ny värld med glasser, parfaiter och sorbeter gjorda med naturliga råvaror. För största njutning! Här är recepten för fest och vardag, mellanrätter, smakbitar och ljuvliga efterrätter.

Svenskarna är bland de största glassätarna i världen! Vi äter nästan femton liter glass per person och år, och då är det mestadels industriglass som vi konsumerar.
Hantverksglass är fortfarande mest tillgängligt i storstäder då det tyvärr bara är ett fåtal konditorier som tillverkar glass nuförtiden.
Mycket så kallad hantverksglass idag baseras dock på pulverprodukter och pastor från Italien som inte har något gemensamt med äkta glass tillverkad på naturliga råvaror och inte med E-nummer och fruktkärnmjöl och stabilisatorer och olika typer av konsistensgivare.

"Redan som ung konditor började jag prova alla möjliga och omöjliga glasskombinationer och på den resan har jag fortsatt. Jag har arbetat mycket med alla möjliga variationer på sorbeter, från klassiska drinksorbeter såsom Pina Colada, Strawberry Margarita och Gin Tonic. Grönsakssorbeter till förrätter och aptitretare såsom sellerisorbet till Roquefortsufflé, pepparrotssorbet till laxtartar, osv. I boken hittar ni fantastiskt goda glassar, efterrätter, krokaner och tårtor. Dessutom förrättsglassar med otraditionella ingredienser såsom anklever och hummer. Prova, det blir gott lovar jag!"

Förutom ett stort antal läckra glassrecept ger Jan Hedh också tips på vilka glassmaskiner som är bäst att använda. Eller hur man bäst går tillväga om man inte har tillgång till någon elektrisk glassmaskin.

Glasspassion vänder sig till både amatörer och proffs och liksom Jan Hedhs tidigare sex succéböcker är den överdådigt illustrerad av Klas Andersson.

Innbunden.

Betyg och recensioner

Inga recensioner.

Fler produkter från samma kategori

Populära produkter just nu!