Pure Komachi

Japanska knivar handlar till stora delar om tradition. Under många århundraden har de japanska köksknivarna förfinats och hantverket utvecklats. Det finns en ganska tydlig bild av hur en typisk japansk kniv ska se ut men en av grunderna till varför de japanska knivarna är de bästa i världen är förmågan att ständigt utvecklas och tänka i nya banor.

Den japanska knivtillverkaren KAI har i serien Pure Komachi lyckats kombinera den traditionella skärpan och kvaliteten hos japanska knivar och ändå lyckats skapa en helt ny, unik knivmodell. Pure Komachi består av knivar som passar för alla ändamål i köket. Santoku, kockkniv, grönsakskniv, allkniv, trancherkniv och brödkniv finns alla i Pure Komachi. Prestandan och skärpan hos knivarna är klassisk japansk, eller otroligt vass med andra ord.

Det nytänkande och lätt revolutionerande med KAIs Pure Komachi är knivarnas utseende som innefattar en egen färg för varje kökskniv. Hela vägen från blad till det ergonomiska handtaget. Bladen är gjorda i rostfritt enkelstål. 

Pure Komachi