Shun Classic

Japansk knivtradition är den bästa och den äldsta i världen. Vad som är japanska knivars största kännetecken kan variera från olika knivar och tillverkare. En speciell tillverkningsmetod som ofta är typisk för japanska köksknivar är damaskusstål. Det har sin grund i tillverkningen av samurajsvärd eftersom svärden behövde en hård kärna och ett mjukare yttre för att skapa en bra uthållighet i stålet. Därför blandade man olika typer av stål och fick ett karaktäristiskt fläckigt damaskusmönster.

En knivtillverkare som har anammat damskusstålet är KAI som i sin serie Shun Classic har skapat knivar som har ett damaskusmönster. De fantastiskt vackra knivarna är smidda i tre olika sorters stål. Ett superhårt VG-10-stål som utgör kärnan i kniven omges av två olika mjukare stål som omfamnar varandra i 32 lager för att bilda det underbara damaskusmönstret. Shun Classic-knivarna är således smidda i 65 lager. Detta skapar förutsättningar för en handslipning som är helt otroligt vass. Tillsammans med de D-formade handtagen av pakkaträ utgör stålet perfekt balanserade köksknivar som är fantastiska att arbeta med. Hårdheten på Shun Classic är 61(±1) HRC.

På Bagaren och Kocken har vi samlat ett brett sortiment av KAIs knivserie Shun Classic. Vi har kockknivar, grönsaksknivar, santokuknivar, skalknivar, filéknivar och trancherknivar med mera från Shun Classic. Hos oss köper du dina Shun Classic till bra priser och med en hög service.  

Shun Classic