Shun Premier

Japansk knivtradition är ett begrepp som man, speciellt inom vår bransch, hör ganska ofta. Det är verkligen ett begrepp med betoning på tradition. Hantverket har förfinats i århundraden av skickliga knivmästare. Den japanska knivtraditionen innefattar ganska mycket olika delar och tekniker som ofta skiljer sig en hel del. Det finns inget rätt eller fel sätt att tillverka japanska knivar på.

En teknik inom den japanska knivtraditionen är Tsuchime vilket innebär att man hamrar ut stålet för hand med en hammare. Stålet får då en alldeles utmärkt skärpa och ett säreget utseende.

Shun Premier är en knivserie från KAI som har tagit till vara på Tsuchime. Det har skapat köksknivar med ett helt unikt utseende och en fantastisk prestanda. Knivarna har har en hård kärna av stålet VG10. För att uppnå en optimal uthållighet omgärdas den hårda kärnan av 16 lager mjukare stål. Totalt har Shun Premier 33 lager stål som slipas till en otrolig skärpa. Allt arbete med Shun Premier-knivarna görs för hand. Handtagen är gjorda i pakkaträ med inslag av valnöt. Hårdheten på knivarna är 61 HRC.
 

Shun Premier