Shun Kaji

Vi på Bagaren och Kocken är djupt fascinerade av den japanska knivtraditionen som utvecklats under hundratals år. Varumärket KAI och deras serie Shun Kaji är verkligen ett resultat av en förfining som har arbetats fram av skickliga hantverkare och knivmästare.

Ordet kaji betyder smed på japanska och i Japan finns det en otrolig respekt och vördnad för smederna. Det har sin bakgrund ända från tiden när samurajsvärden var lika med makt. Bara de bästa svärdsmederna fick kallas kaji.

Kaji består av 65 lager blankpolerat stål i damaskusdesign. Hårt SG-2 stål (63-65 HRC) i kärnan med 32 lager mjukare stål på vardera sida ger kniven dess unika egenskaper. Handtagen på knivarna är gjord i Pakkaträ. Tyngden i änden av skaftet ger kniven en extremt bra balans.

Shun Kaji från KAI är en serie knivar som gör en tusenårig japansk knivtradition rättvisa. I Shun Kaji-serien finns det köksknivar för alla områden i köket, som santokuknivar, kockknivar, skalknivar och allknivar med en fantastisk skärpa och prestanda. Köp dem hos Bagaren och Kocken! 

Shun Kaji