Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Till kassan 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Till kassan 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Till kassan 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Till kassan 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Kai Wasabi Black

 

Wasabi Black är en kniv helt i japansk stil och med mycket bra skäregenskaper. Knivarna lämpar sig såväl i hemmet som för professionellt bruk. Wasabi är enkelstålsknivar i hög kvalitet, med en hårdhet på 57-59 HRC. De har blivit utrustade med ett handtag vars speciella kombination av pulveriserad bambu och plast ger mycket goda hygieniska egenskaper. I motsats till det traditionella japanska trähandtaget är det svarta handtaget inte insatt utan omsluter bladet fullständigt. Tack vare att bladet sitter så tätt intill handtaget finns det inget rum för smuts.

Den största skillnaden på en Europeisk och en japansk kniv är hårdheten på bladet. Ju högre HRC desto hårdare är stålet. Wasabi Black har en hårdhet på 57-59 HRC vilket räknas som mjukt i Japan medan det är ganska hårt i Europa. Knivar med hårdare stål kan ofta slipas i brantare vinkel vilket gör dem vassare.

Det är viktigt att du underhåller dina knivar regelbundet. Tips på hur du underhåller dina knivar är: förvara kniven i ett knivblock eller på en magnetlist. Skölj i ljummet vatten efter varje arbetsmoment. Torka torrt med en kökshandduk. Maskindiska inte knivarna. Slipa hemma ett par gånger i veckan.

 

Wasabi Black är en kniv helt i japansk stil och med mycket bra skäregenskaper. Knivarna lämpar sig såväl i hemmet som för professionellt bruk. Wasabi är enkelstålsknivar i hög kvalitet, med en hårdhet på 57-59 HRC. De har blivit utrustade med ett handtag vars speciella kombination av pulveriserad bambu och plast ger mycket goda hygieniska egenskaper. I motsats till det traditionella japanska trähandtaget är det svarta handtaget inte insatt utan omsluter bladet fullständigt. Tack vare att bladet sitter så tätt intill handtaget finns det inget rum för smuts.

Den största skillnaden på en Europeisk och en japansk kniv är hårdheten på bladet. Ju högre HRC desto hårdare är stålet. Wasabi Black har en hårdhet på 57-59 HRC vilket räknas som mjukt i Japan medan det är ganska hårt i Europa. Knivar med hårdare stål kan ofta slipas i brantare vinkel vilket gör dem vassare.

Det är viktigt att du underhåller dina knivar regelbundet. Tips på hur du underhåller dina knivar är: förvara kniven i ett knivblock eller på en magnetlist. Skölj i ljummet vatten efter varje arbetsmoment. Torka torrt med en kökshandduk. Maskindiska inte knivarna. Slipa hemma ett par gånger i veckan.

Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars ångerrätt
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005

Senaste recensionerna

Populära varumärken