Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Från nybörjare till mästare

En Kamado Sumo gör din utomhusmatlagning enkel, rolig och minnesvärd och dina gäster kommer
att bli mer än nöjda. Ta klivet in i en värld av genuin BBQ och upptäck en grill som passar just dig. 
 

Kamadogrillen är en högkvalitativ och tålig grill som passar alla, ett perfekt val för grillentusiasten
men även för den intresserade nybörjaren! Den här keramiska grillen ger dig allt du behöver för att
ta ditt matlagande till nya nivåer oavsett om du ska grilla, röka, steka eller baka
.

Grillskola med Johan Jureskog

En av Kamado Sumos främsta fördelar är att den, tack vare sin värmetålighet, är så mångsidig. Allt du kan göra i en ugn, kan du göra i en Kamado Sumo - allt från att baka lussekatter till att göra lasagne i grillen. Sätt en gjutjärnskastrull på gallret och du kan till och med använda grillen som en spis, tipsar krögaren och Kamado Sumo-delägaren och ambassadören Johan Jureskog, som bland annat driver hamburgerkedjan Jureskogs, köttkrogen AG och nyöppnade fisk- och skaldjursbaren Rolfs Hav i Stockholm.

Så lyckas du med köttet på din Kamado Sumo

  1. En digital termometer för att hålla koll på köttets innertemperatur är A och O när man grillar kött. Tunnare köttbitar bör komma direkt från kylen. Det bygger upp motståndskraft mot att köttet ska bli överstekt. Tjockare bitar eller bitar med ben kan dock med fördel ligga framme i rumstemperatur i ett par timmar innan grillningen. Glöm inte att salta på snittytan innan du börjar grilla, och se till att grillen har kommit upp i en temperatur på runt 250 grader.
  2. En bra grej med Kamado Sumo är de olika grillzonerna för direkt- och indirekt värme. Har köttet fått för mycket färg – flytta över det till den indirekta värmezonen och grilla färdigt köttet där.
  3. Jobba alltid med stängt lock. Man kommer inte bara upp i högre temperaturer, utan minskar också genomströmningen av varmluft, vilket gör köttet saftigare. Dessutom ger det en otrolig rökpåverkan på råvarorna och, i förlängningen, en godare smakupplevelse.
  4. Ät aldrig rött kött direkt från grillen. Låt köttet vila, utan folie, i minst 5-10 minuter innan du ger köttet en sista kyss på grillen i cirka 20 till 30 sekunder. Det gör att köttet inte förlorar all sin saftighet, som rinner ut på tallriken om du skär i köttet direkt från grillen.
  5. Servera alltid grillat kött på varma tallrikar. Jag brukar stoppa in en trave tallrikar i ugnen på 90 grader i några minuter, så att de blir riktigt varma. Avsluta med nymalen svartpeppar och lite flingsalt.

Varför en Kamado Sumo?

Grilla året runt

Smakar inte grillat allra bäst? Med en Kamado Sumo kan du grilla oavsett om det är vår, sommar, höst eller vinter. Ja, 365 dagar om året kan du njuta av grillad mat tack vare din kamadogrill. Med hjälp av en grill från Kamado Sumo behöver inte den mer hängivne grillmästaren se kyla, vind eller regn som några hinder. Hemligheten finns inuti din grill. Ett tjockt lager med isolerande keramik får värmen att stanna och utetemperaturen blir ovidkommande. Med en Kamado Sumo finns det inget som hindrar dig från att laga mat utomhus året runt. 

Tekniken bakom en Kamado Sumo

Det moderna kamadogrillarna görs av flera olika material som värmebeständig keramik och andra eldfasta material, traditionell terrakotta, och en blandning av Portlandcement och krossad lavasten. Grillens ytbehandling kan också variera från högblank keramisk glasyr, färg, eller keramiska plattor.

Grillen skyddas från sprickbildning, som var vanligt tidigare, med hjälp av modern keramik och brandsäkra material. Förutom det yttre lagret i keramik finns det också en keramisk/rostfri behållare för träkol inuti grillen. Det finns en öppning i den undre delen av kamadon för tilluft, och en reglerbar frånluftsventil i toppen av locket, och det är med hjälp av dessa ventiler som du reglerar temperaturen i grillen. Det medföljer även ett eller flera galler som är upphängda över elden som används som tillagningsytor. 

En mångsidig grill som är enkel att använda

Det som är unikt för en kamadogrill är att den är tillverkad av keramik, vilket ger grillen en maximal isolering och effektivitet. Tack vare denna uppbyggnad på grillen så har den en unik förmåga att arbeta vid både mycket höga och vid väldigt låga temperaturer. Egenskaper som gör den här typen av grill väldigt mångsidig och hög kundnöjdhet.

Tack vare den isolerande tekniken behövs inget högt luftflöde genom grillen. På så vis behåller maten sin naturliga fuktighet vilket höjer smakupplevelsen. Grillen är utformad med ett justerbart luftventilationssystem, som ger dig exakt temperaturkontroll. Ytterligare en annan fördel är att den är kolsnål. Kamadogrillen är enkel att ställa in temperatur efter just ditt behov. Förmågan att kunna hålla både mycket höga och mycket låga temperaturer gör kamadon perfekt att laga all typ av mat i oavsett om du röker eller grillar.

Varför du ska välja en Kamado Sumo?

I den här videon går en av Kamado Sumos ambassadörer, den välkände krögaren Johan Jureskog, igenom alla finesser och funktioner med en Kamado Sumo Maxi. Titta och ta del av massor av tips på hur du kan använda den keramiska grillen från Kamado Sumo. Du kan till och med baka kanelbullar, bara en sådan sak!

Lyckas med köttet på din Kamado Sumo - 5 tips från krögaren Johan Jureskog!

Här bjuder Kamado Sumos ambassadör Johan Jureskog in till en video med 5 tips på hur du får till den bästa grillningen av ditt kött med hjälp av en Kamado Sumo Maxi.
Se och lär av grillmästaren själv!

Smarta tillbehör

På Kamado Sumo sätter man prestige i att erbjuda den bästa grillupplevelsen. Därmed har de
tagit fram ett brett utbud av tillbehör som alla hjälper dig att lyckas vid grillen. Självklart hittar
du alla tillbehör hos oss! 
Från skräddarsydda grillskydd och grillgaller till pizzastenar och grillplattor
har 
Kamado Sumo allt du behöver för att ta din utomhusmatlagning till nästa nivå och laga allt
från saftiga köttbitar till smakrika brödlimpor.

 

Pizzatillbehör

En Kamado Sumo går även att använda som pizzaugn. Tack vare egenskaperna hos kamadogrillen så kan du få till en utmärkt pizza med krispiga och fluffiga kanter. Det som händer är att värmen (450 grader) tar sig upp i locket och strömmar sedan ner ovanpå din pizza. 

SE PIZZATILLBEHÖR

 

Gjutjärnssortimentet

Här hittar du bland annat stekplattor, gjutjärnsgaller och wok. Bra verktyg att ha för att utveckla din grillning och ta din utomhusmatlagning till nya nivåer. Gjutjärnsprodukterna är populära tillbehör vid grillen men fungerar även hemma i köket om man vill testa nya sätt av matlagning.

SE GJUTJÄRNSTILLBEHÖR

 

Hjälpmedel för att tända grillen

Det är av största vikt att man använder rätt bränsle när man ska tända sin kamadogrill. Använder du träkol och tänder det på rätt sätt så kan du börja grilla redan efter 15 minuter. Hos Kamado Sumo hittar du olika sorters träkol, rökflis eller wood chunks som höjer smakupplevelsen.

SE GRILLSTARTARE

kamado-logo.png

Kamado Sumo

Om Kamado Sumo

Mat smakar bäst när den tillagas på en grill! Därför vill Kamado Sumo bjuda in fler grillentusiaster, nybörjare eller mästare, till keramikgrillens underbara värld. Detta varumärke erbjuder kamadogrillar av högsta kvalitet med ett stort utbud av specialanpassade tillbehör som tar grillning till nya höjder. Lägg även till livstidsgaranti på keramiken och mycket god service. Alla ska ha möjligheten till att bli grillmästare med en Kamado Sumo. En kamadogrill har det som krävs för att kunna grillas med året runt, en grill för alla väder helt enkelt!

Kamado Sumo grundades av tre engagerade grillmästare som uppskattar det enkla och sociala i utomhusmatlagning. Tillsammans med den framstående kocken Johan Jureskog har dom lagt grunden till det företag som ska göra att fler människor utforskar den mest traditionella konsten av matlagning. 

 

Traditionen sträcker sig tusentals år tillbaka

 

Kamadogrillning har utövats i tusentals år. Förlagan kommer från Japan och ordet "kamado" har på japanska samma betydelse som ugn. Det var från början ett sätt att tillaga sin mat med hjälp av en stenbebyggelse och en eldstad. Arkeologer har hittat lerkastruller och spisar använda för matlagning i alla delar av världen. En av de äldsta – mer än 3000 år gammal – lerkrukorna har påträffats i Kina. Vissa hade, precis som en Kamado idag, spjäll och dörrar för bättre värmereglering. 

 

Lerspisar har använts på många olika sätt över hela världen. I Japan användes kamadogrillar vid högtidsceremonier för att ånga ris. Som bränsle användes kol och torra kvistar eller halm och trä. Dessa runda lerkrukor är den moderna kamadogrillens föregångare. En flyttbar kamado kallas i Japan för "mushikamado" och upptäcktes av amerikanerna efter andra världskriget. Efter kriget tog dom med "mushikamados" hem och numera används dom flitigt i USA och resten av världen som en kamado- eller utomhusgrill. 

 

En kamado för livet

Med en kamadogrill får man en allround kolgrill som har kapaciteten att klara allt från low-and-slow till reversed sear och även stenugnsbakade pizzor. Alla beståndsdelar i din Kamado är noga kvalitetstestade så att du som ägare ska känna trygghet i att du kan använda din grill i många många år framöver.

Kamado Sumo ger dig en grill av högsta kvalitet och har dom egenskaper som behövs för att användas året runt, även i snöstormen. Men Kamado Sumo är mer än bara ett grillmärke. Dem har åtagit oss att tillhandahålla god service till alla sina kunder, lägg även till ett stort utbud av tillbehör och livtidsgaranti på keramiken. Ambitionen är att förmedla kamadogrillens alla positiva egenskaper för både nya och mer erfarna grillmästare.

 

 

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken