Bagaren och Kocken AB

Emalj

Emaljerade köksredskap och kokkärl har använts i hundratals år. Emalj är en ren naturprodukt som står emot slitage och repor på ett mycket bra sätt. Emaljprodukter är bra för personer som har nickelallergi. Man kan förvara mat i emaljerade kärl utan risk för att maten ska ta smak av materialet.

Det går också alldeles utmärkt att laga mat i emaljerade grytor, emaljerade kastruller och emaljerade stekpannor. Maten tar inte smak av emaljstekpannan eller emaljgrytan när man lagar mat i dem. Vilket allt som oftast är önskvärt.

Utöver de rent funktionella fördelarna med emaljkokkärl så är de oftast väldigt behagliga att vila ögonen på. I alla fall alla emaljgrytor, emaljkastruller och emaljstekpannor i vårt sortiment. Emaljen ger kokkärlen en blank yta som skapar ett vackert utseende. Ofta berikat med härliga färger.

På Bagaren och Kocken hittar du stekpannor, grytor och kastruller i emalj. Vi har ett stort sortiment med många olika varumärken, färger och storlekar på emaljgrytor, emaljkastruller och emaljstekpannor. Till bra priser och med snabba leveranser.
 

Emalj