Staub Oval Gryta 27 cm 3,2 liter Mustard

Staub Oval Gryta 27 cm 3,2 liter MustardStaub Oval Gryta 27 cm 3,2 liter Mustard
  • Staub Oval Gryta 27 cm 3,2 liter Mustard
  • Staub Oval Gryta 27 cm 3,2 liter Mustard
Beställningsvara, 5-10 arbetsdagar
Göteborgsbutik: Ej i lager
 
2 299 kr
  • Fri frakt över 499kr
  • Snabba leveranser
  • 90 dagars öppet köp
 
Önskelista
 

Staub Oval Gryta 27 cm 3,2 liter Mustard

Staub oval gjutjärnsgryta i färgen mustard, rymmer 3,2 liter, 27 cm längd.Botten: 22,5 x 17 cm.
 
Staub- En smak för kvalité!
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme.
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning.
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Staubs grytor kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 

Skötselråd
Handdisk rekommenderas.
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland dem franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger.