Bagaren och Kocken AB



Skeppshult Stekpanna Rak Kant Gjutjärn 28 cmStålhandtag

Skeppshult Stekpanna Rak Kant Gjutjärn 28 cmStålhandtagSkeppshult Stekpanna Rak Kant Gjutjärn 28 cmStålhandtag
  • Skeppshult Stekpanna Rak Kant Gjutjärn 28 cmStålhandtag
  • Skeppshult Stekpanna Rak Kant Gjutjärn 28 cmStålhandtag
Finns i lager
Webbutik: Mer än 5 på lager
Göteborgsbutik: Mindre än 5 på lager
 
699 kr (ord rek 749 kr)
  • Fri frakt över 499 kr
  • Snabba leveranser
  • 90 dagars öppet köp
 
Önskelista

Skeppshult Stekpanna Rak Kant Gjutjärn 28 cmStålhandtag

Stekpanna med rak kant med en diameter på 28 cm med stålhandtag.

Den raka kanten medgör att du kan skaka innehållet i stekpannan utan att maten åker ur.

Den här stekpannan brukar i folkmun kallas för köttbullepannan.

Bottendiameter: 24,5 cm

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett så kallat Natural non-stickskydd, utan några tillsätta kemikalier.

Gjutjärnsprodukterna tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn. De använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärnsmaterial. När man tillagar mat i en gjutjärnspanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av en stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid din panna för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra: Täck botten med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja.
- Torka av och häll på några droppar av rapsoljan så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och pannan är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan den rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.  

Betyg och recensioner

Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
  • För närvarande 5/5 stjärnor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Populära produkter just nu!

Fler av samma varumärke

Fler produkter från samma kategori