Global G-2

Globals populära kockkniv G2 blev bäst i test när SVTs testprogram Plus testade kockknivar. Testet testade knivarna på skärpa, hur sköna de var att arbeta med och hur kockknivarna påverkades av slitage. Globals G2 klarade testen med bravur och blev bäst i alla test.
 

Porsche Type 301 P18

2011 gjorde Testfakta ett test av kockknivar där Porschekniven P18 blev bäst i test.
 

Mac Chef

I Råd&Röns test av kockknivar blev MAC Chef 20 cm bäst i test. MAC är ett japanskt knivmärke och MAC Chef är något av en klassiker i Sverige bland japanska kockknivar. I testet ingick hela 28 kockknivar och knivarnas skärpa låg i fokus i testet. MAC Chef var alltså den kniv som hade bäst skärpa och blev i slutändan bäst i test.
 

Zwilling Four Star

I Vi i Villas test av brödknivar blev Zwillings brödkniv ur serien Four Star bäst i test. Brödkniven fick betyget 5 av 5 som motsvarade Suverän i testet. Totalt testades 7 brödknivar. Omdömet löd att kniven var mycket skön att arbeta med och att den skar perfekt genom alla bröd.
 

Kai Shun Classic

Den oerhört respekterade tidningen New York Magazine gjorde ett test av Santokuknivar tillsammans med den japanska kocken Masayoshi Takayama. Bäst i testet av santokukknivar blev KAI Shun Classic. Takayama testade knivarna på kyckling, lök och persilja innan han kom fram till att KAI Shun Classiv hade det som krävdes för att bli bäst i test.