För 30 år sedan klev Globalkniven in i våra kök, den kom för att stanna!
Detta är en mycket populär kockkniv från Global. Kniven klarar nästan allt och har Globals höga kvalitet. Ett av det största plusen med kniven är hur behagligt den ligger i handen samt den otroligt vassa slipningen som gör att motståndet blir minimalt. Kockkniven blir snabbt din bästa vän i köket!
Kniven har det sköna kurviga handtaget och ett lite längre blad på 13 cm.
För 30 år sedan klev Globalkniven in i våra kök, den kom för att stanna!
Detta är en mycket populär kockkniv från Global. Kniven klarar nästan allt och har Globals höga kvalitet. Ett av det största plusen med kniven är hur behagligt den ligger i handen samt den otroligt vassa slipningen som gör att motståndet blir minimalt. Kockkniven blir snabbt din bästa vän i köket!
Kniven har det sköna kurviga handtaget och ett lite längre blad på 13 cm.
Förvaring av dina global knivar
För att undvika att dina Global knivar mister sin skärpa bör du förvara dem på ett av följande sätt: Magnetlist, knivblock eller knivväska. Du får aldrig lägga dina Global knivar oskyddade i besticklådan.
Underhåll - vård
När du investerar i en kniv av hög kvalitet som t.ex. en Global kniv, är det en investering för livet. Därför bör du även behandla dem på ett särskilt sätt. Global knivarna ska alltid diskas för hand. Om du stoppar din Global-kniv i diskmaskinen så mister den sin skärpa och riskerar rost- och syreangrepp. Du ska diska den och sen torka av den och sätta den i antingen ett knivblock, på en knivmagnet eller i en knivväska.
Knivbladen är tunna på Global-knivarna, vilket gör att frusna varor och ben sliter hård på knivarna. Därför bör du tina upp maten innan du skär samt använda en köttyxa om du ska skära i ben.
Matsyreangrepp kan ge små fläckar på din kniv, som ska tas bort med ett metallputsmedel. Du bör ta bort fläckarna med det samma, för att undvika att de sätter sig på djupet. Skulle det komma en flamliknande fläck på knivbladet så är det en beläggning från syran i köttet. Detta kan du ta bort med stålputsmedel eller weinerkalk.
Underhåll - slipning
Du bör slipa dina Global-knivar regelbundet, och till detta rekommenderar Global ett specialutvecklat verktyg från serien till detta ändamål. Det finns flera olika metoder; ett strykstål, en slipsten eller en special Shinkansen-knivslip. Shinkansen-knivslipen slipar i en precis 15 graders vinkel, vilket kniven kräver.