Global NI

Den välkända och klassiska Globalkniven såg dagens ljus första gången 1985. Ungefär 30 år senare gjorde kvalitetskniven Global SAI entré på marknaden och nu är nästa generation av japanska kvalitetsknivar här, Global NI!

Global NI är designad av Komin Yamada vars filosofi är att kvalité och innovativ design är en process som måste få ta tid. Komin Yamada har en gedigen historia av att ta fram kvalitets knivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan.

Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset, allt från kockknivar, grönsaksknivar, allknivar, filéknivar, brödknivar, trancherknivar och santokuknivar. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare.

Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design. 

Global NI