Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart

Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm SvartVictorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart
Beställningsvara, 5-7 arbetsdagar
Göteborgsbutik: Ej i lager
 
989 kr (ord rek 1 359 kr)
  • Fri frakt över 499kr
  • Snabba leveranser
  • 90 dagars öppet köp
 
Önskelista
 

Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart

Kockkniv med svart handtag, bladlängd 20 cm, levereras i presentbox.

Bladets längd: 20 cm

Den klassiska och vassa kockkniven i en lyxigare tappning.

Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.

Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.

Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.

Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.

Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.

Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".