Bagaren och Kocken AB

Miyabi

Miyabi är en japansk knivtillverkare som är tätt sammankopplade med den tyska knivproducenten Zwilling. Miyabi är ett japanskt ord som står för elegans och förfining, två viktiga grundstenar inom japansk kultur. Knivar och tillverkningen av knivar är också oerhört viktigt inom den japanska kulturen.

Miyabi lyckas verkligen fånga "miyabi" i sina knivar som är både eleganta och förfinade. Miyabi har en kniv för varje ändamål i köket i olika prisklasser och kvaliteter. Miyabi tar verkligen till vara på de traditionella tillverkningsmetoderna som använts i århundraden av japanska mästare. Miyabi har knivar med damaskusmönster som har olika stål som har blandats och bildat vackra mönster i kniven. En mycket gammal och fin teknik som ger knivarna en otrolig skärpa. Miyabi använder sig även av klassisk japansk slipning som innebär att man slipar knivarna asymmetriskt. Även det ger ett helt eget utseende och en makalös skärpa. Från handtag till yttersta spetsen på bladet har Miyabi implementerat den japanska elegansen och tekniken som förfinats under så många år och av så många japanska smeder.

På Bagaren och Kocken älskar vi japanska knivar. Vi har Miyabis japanska knivar till bra priser online. I vårt sortiment av Miyabiknivar har vi alla tänkbara sorters köksknivar; santoku, yanagiba, skalknivar, kockknivar med flera. 

Miyabi