Miyabi

Miyabi är en japansk knivtillverkare som är tätt sammankopplade med den tyska knivproducenten Zwilling. Miyabi är ett japanskt ord som står för elegans och förfining, två viktiga grundstenar inom japansk kultur. Knivar och dess tillverkningen är också oerhört viktigt inom den japanska kulturen.

De har verkligen lyckas fånga "miyabi" i sina knivar som är både eleganta och förfinade. Varumärket har en kniv för varje ändamål i köket i olika prisklasser och kvalitéter. De tar verkligen till vara på de traditionella tillverkningsmetoderna som använts i århundraden av japanska mästare. De har knivar med damaskusmönster som har olika stål som har blandats och bildat vackra mönster i kniven. En mycket gammal och fin teknik som ger knivarna en otrolig skärpa. De använder sig även av klassisk japansk slipning som innebär att man slipar knivarna asymmetriskt. Även det ger ett helt eget utseende och en makalös skärpa. Från handtag till yttersta spetsen på bladet så har de implementerat den japanska elegansen och tekniken som förfinats under så många år och av så många japanska smeder.

På Bagaren och Kocken älskar vi japanska knivar. Vi har Miyabis japanska knivprodukter till bra priser online. I vårt sortiment av Miyabiknivar har vi alla tänkbara sorters köksknivar; santokukniv, yanagibakniv, skalknivar, kockknivar med flera. 

Miyabi