Bagaren och Kocken AB

Dehydratorer

Bagaren och Kocken har dehydratorer i olika storlekar och färger, bland annat från amerikanska Excalibur. Kvalitativa torkugnar till bra priser. Vi levererar din svamptork snabbt och med en hög service.

Att torka mat har länge använts av människor för att konservera mat. Torkningen ger en mycket längre hållbarhet till maten.

Vid torkning av livsmedel kan man använda lite olika metoder. Soltorkning eller lufttorkning är två gamla metoder, men som inte är speciellt enkelt. Ett mycket enklare sätt är att använda en dehydrator, en torkugn, en tork, en svamptork eller en livsmedelstork. De är alla namn på samma köksmaskin. En dehydrator är en liten ugn men har bara den temperaturen som behövs vid torkning. Att torka i den vanliga ugnen går också bra men det tar längre tid och alla har inte möjlighet att knyta upp ugnen under en så lång tid. Dehydratorn används specifikt vid torkning av livsmedel. Nästan vad som helst går att torka, fantasin är det enda hindret! Svamp, bär, frukt eller müsli är bara några förslag på vad som är populärt att torka.
 

Dehydratorer