Fritöser

Bagaren och Kocken har ett brett utbud av fritöser i olika storlekar och färger. Vi levererar kvalitativa fritöser till bra priser, snabbt och med en hög service.

Fritera innebär att man doppar ner matvaror i upphettat matfett tex matolja eller kokosfett. Detta för att ge en smakrik, knaprig yta och för att innesluta alla smaksämnen. Att fritera sin mat är idag mycket vanligt men något många inte vet är att människan har friterat i över 7000 år. En av de tidigaste kända metoder för fritering kan dateras så långt bak som 5000 år före Kristus då tekniken upptäcktes i Egypten. Sedan dess har metoden spridits över hela världen och idag äter vi tex falafel från Mellanöstern och friterade räkor från Japan.

Den moderna friteringen började på 1900-talet och var särskilt populär i den amerikanska södern där många av dagens friterade rätter har sitt ursprung. Idag friterar vi det mesta - potatis, fisk, grönsaker och till och med godis. Med din egna fritös kan du fritera precis vad du vill, endast fantasin sätter stopp..
 

Fritöser