Tribest Sedona Express Torkugn - Rostfria Stålbrickor

Tribest Sedona Express Torkugn - Rostfria StålbrickorTribest Sedona Express Torkugn - Rostfria StålbrickorTribest Sedona Express Torkugn - Rostfria StålbrickorTribest Sedona Express Torkugn - Rostfria StålbrickorTribest Sedona Express Torkugn - Rostfria Stålbrickor
  • Tribest Sedona Express Torkugn - Rostfria Stålbrickor
  • Tribest Sedona Express Torkugn - Rostfria Stålbrickor
  • Tribest Sedona Express Torkugn - Rostfria Stålbrickor
  • Tribest Sedona Express Torkugn - Rostfria Stålbrickor
  • Tribest Sedona Express Torkugn - Rostfria Stålbrickor
 
6 895 kr
Produkten är tillfälligt slut.
Få ett meddelande när den åter finns i lager!

Tribest Sedona Express Torkugn - Rostfria Stålbrickor

Tribest Sedona Express Torkugn - Rostfria Stålbrickor
 
Med Sedona Express har Tribest byggt vidare och utvecklat sina torkugnar. Torkugnen är säkrare, tar mindre bänkyta i anspråk och ger dig möjligheten att ställa in och anpassa tid och värme mer exakt för en precisare torkningsprocess.
 
Designen är ren och rak. Ugnsluckan i glas och den inbyggda belysningen ger möjlighet att kontrollera torkningen utifrån. Fläktsystemet är förbättrat och ger en jämnare avdunstning. Det finns plats för 11 gallerbrickor i rostfritt stål och det följer också med en med 1 rostfri stålplåt för att dela av ugnen. Detta är bra när man torkar olika råvaror för att undvika att de tar smak av varandra. Den totala torkytan är 0,88 m2. Ugnen har en låg ljudnivå när den är på.
 
Att torka maten är ett av de äldsta sätten att konservera och förlänga hållbarheten på livsmedel. Näringsämnen och smak bevaras väl om man torkar på rätt sätt. Sedona Express förenklar och förbättrar resultatet genom att man får en jämnare och mer kontrollerad dehydrering. Alla typer av livsmedel går att konservera genom torkning. Vanligast här i Norden är väl svamp, bär och kött av olika slag men även kryddor, frukt, nötter, örter, bröd, kakor och grönsaker lämpar sig väl att torkkonserveras.
 
 
I Sedona Express har termostat och temperaturmätning finkalibrerats för att ge möjlighet att ställa in exakta temperaturer mellan 25-75 grader Celsius, men gradantalet kan även ställas in i Farenheit om man är mer van och bekväm med detta.

Det finns även en två stegs funktion som initialt ger en torkning på högre temperatur för att sedan sänka temperaturen och slutföra dehydreringen med lägre temperatur för att uppnå bästa slutresultat. Denna funktion används främst för livsmedel med hög vattenhalt då dessa har en tendens att börja jäsa om avdunstningen går för långsamt i början. Fläktfunktionen är förbättrad och det ingår ett luftreningsfilter som är rengöringsbart och går att återanvända efter avslutad torkning. Luften blåses in vågrät från sidan och detta ger en bättre och jämnare luftcirkulation vilket är en förutsättning för att uppnå bästa möjliga resultat.
 
Om ingen tidangivelse ställs in går auto-off på efter 150 timmar om man glömmer stänga av torkugnen. När ugnsluckan öppnas stängs ugnen av och sätts på när man stänger igen. En separat på/av funktion finns och den löstagbara sladden behöver alltså inte dras ut.
 
Efter användning görs torkbrickorna och den rostfria plåten rena med en mild diskmedelslösning eller så kan de med fördel köras i diskmaskinen. Själva ugnen torkas ut- och invändigt av med lätt fuktat trasa och vid behov används en mild såplösning, undvik allt för mycket vatten. Om torkugnsduk har använts görs dessa rent på föreskrivet vis, så de kan användas igen. Torkugnsduk säljs separat och ingår inte som standard.
 
Sedona Express har en 0,88 m2 torkyta fördelat på 11 gallerbrickor i rostfritt stål det ingår också en rostfri stålbricka att dela av ugnen med. Ugnslucka i glas samt inbyggd LED belysning ger  god övervakning av torkningen. Ugnen har timer- och temperaturvred, överhettningsskydd och säkerhetsavstängning.
 
Fläkten jobbar tyst och det finns ett effektivt reningsfilter för frånluften, som är enkelt att rengöra och använda igen. Torkugnen har en smalare utformning och tar därför mindre yta i anspråk och blir därmed lättare att placera i köket.
 
Sedona Express har en tvåstegsfunktion för bättre och effektivare dehydrering och timern kan ställas på upp till 99 timmar. Om ingen tid ställs in finns en säkerhetsavstängning efter 150 timmar. När ugnsluckan öppnas stängs ugnen av och den sätts på när man stänger igen.
 
Kontrollpanelen är på framsidan och den är tydlig och digital, separat on/off knapp gör att sladden, som är löstagbar, kan sitta i hela tiden.
 
Torkugnens specifikationer
Vikt: 10 kg.
Mått: 44,5 x 35,6 x 30,5 cm (djup x höjd x bredd).
Brickmått: 25,4 x 33 cm.
Torkyta totalt: 0,88 m2.
Temperaturspann: 25-75 grader C (77-167 grader F).
Effekt: 220 V AC , 50/60 Hz, 470 W.
Elkontakt: Svensk EU standard.
 
Sedona Express Torkugn levereras med 11 torkbrickor (gallerprofil) i rostfritt stål, 1 rostfri avdelar plåt, 1 elsladdskontakt och 1 manual.
 
OBS! Bruksanvisningarna är på engelska.