Gasbrännare

Älskar du crème brulée lika mycket som oss på Bagaren och Kocken? I så fall har du hamnat helt rätt. Här finner du flera sorters gasbrännare, även kallad för hand-salamander. Vi erbjuder kraftiga gasbrännare med justerbar låga som även går att använda i olika vinklar. Dessa bruléebrännare är mycket enkla att använda men även att fylla på med ny gas. Hos oss hittar du även tändargas till din brännare.

Visste du att crème brulée är en fransk dessert och betyder ”bränd grädde”. De viktigaste ingredienserna är ägg, socker, mjölk, grädde och vanilj. Det är vanligt att man tillagar den i portionsskålar som kallas för ramekiner. Man tillagar crème brulée i ugn, ibland i ett vattenbad. Crème brulée serveras kallt, på toppen har man ett tunt lager med karamelliserat socker, oemotståndligt gott!

Du kan använda din livsmedelsbrännare till flera olika maträtter. Sota lax och skållade tomater/paprikor är två sätt att använda den. Den används självklart oftast till efterrätter som crème brulée, crema catalana och karamellisering. Hos oss hittar du även Créme Brulée-set med brännare och ramekiner. 

Gasbrännare