Bagaren och Kocken AB

Konservöppnare

En konservöppnare är ett mycket vanligt redskap i nästan alla hem. Hos oss hittar du åtskilliga olika modeller av konservöppnare från flera tillverkare. Bland andra KitchenAid konservöppnare som används som tillbehör till populära KitchenAid köksmaskin. Här hittar du även en klassisk öppnare från Fiskars. Vi har ett flertal smarta och lättanvända sorter.

Visste du att konservburken hade sitt stora genombrott år 1810? Det var väldigt smidigt att då börja konservera maten i en lufttät plåtburk. I början var det väldigt svårt att öppna konservburkarna, de använde sig då av hammare och stämjärn. Idag är det mycket enklare att öppna burkar – med en konservöppnare såklart.

Alla öppnarna har ett vasst skärblad som enkelt öppnar din burk genom att sprätta eller skära upp locket. Du kommer lätt att få upp din konservburk genom endast några enkla handrörelser. Det som är så fantastiskt med konserverad mat är ju självklart att den klarar sig mycket länge i rumstemperatur. Burkarna är även väldigt tåliga. Konservburkar är väldigt vanligt att ha i bland annat sommarstugor, husvagnar och på campingen. 

Konservöppnare