Konservöppnare

En konservöppnare är ett mycket vanligt redskap i nästan alla hem. Hos oss hittar du åtskilliga olika modeller av konservöppnare från flera tillverkare. Bland annat KitchenAid konservöppnare som används som tillbehör till populära KitchenAid köksmaskin men även en klassisk öppnare från Fiskars. Vi har ett flertal smarta och lättanvända sorter.

Visste du att konservburken hade sitt stora genombrott år 1810? Det var då väldigt smidigt att börja konservera maten i en lufttät plåtburk. I början var det svårt att öppna konservburkarna eftersom man först använde sig av hammare och stämjärn. Idag är det mycket enklare att öppna burkar – med en konservöppnare såklart.

Alla öppnarna har ett vasst skärblad som enkelt öppnar din burk genom att sprätta eller skära upp locket. Du kommer lätt att få upp din konservburk genom endast några enkla handrörelser. Det som är så fantastiskt med konserverad mat är ju självklart att den klarar sig mycket länge i rumstemperatur. Burkarna är även väldigt tåliga och passar perfekt att ha med sig till sommarstugan, husvagnen eller campingen. 

Konservöppnare