Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

Hade det inte varit helt underbart att bjuda på hemgjord pasta? Redskapen som du behöver finner du hos Bagaren och Kocken. Vi har bland annat raviolistans, ravioliform, pastaskärare, pastakavel och pastaställning. Med hjälp av dessa redskap kan du göra din egen ravioli, lasagne, tortellini eller tagliatelle med hemgjord pastadeg. Det kommer att bli helt fantastiskt! Med en pastamaskin blir det enkelt att kavla ut färsk pasta med. Men det blir självklart ett bra resultat med kavel också. Du får en gulare och godare pasta när du använder dig av durumvetemjöl. Detta ger även mer tuggmotstånd, men tänk på att när du använder durumvete behöver du lite mer vatten i degen. Tjusningen med att göra egen ravioli, är att du själv kan välja precis vilket innehåll du själv vill. Det är bara din fantasi som stoppar dig! Här är ingredienserna till att göra din egen pastadeg, vi önskar dig lycka till!

LÄR DIG LAGA OLIKA PASTASORTER MED DANTE!

Vi låter Dante Zia, känd från bland annat Sveriges Mästerkock 2018 och TV4 Nyhetsmorgon, testa på våra olika pastamaskiner.
I videoserien får ni se olika typer av pasta tillverkas i manuella och elektriska pastamaskiner. Dessutom gör han ravioli i en av våra Smegmaskiner!

 

 

Dantes tre bästa tips

1. Knåda degen ordentligt för att få rätt flexibilitet i pastan, ca 10-15 min.

2.Salta vattnet rejält. 10 g salt per 1 liter vatten och 100 gram pasta är en bra riktlinje.

3. Tålamod - Testa dig fram - Inte för klibbig och inte för stum. Du kan reglera enkelt med att tillsätta mjöl eller vatten. Torr = mer vatten. För blöt – mer mjöl. Är den för torr så kan du ta olivolja på händerna och knåda degen.

 

 

”Tillagningstiden kan

variera beroende på tjocklek, 

mjöl, och hur mycket du har 

knådat degen. Därför är det 

viktigt att smaka av pastan.”

RECEPT

Dantes penne med salsicciasås och basilikaolja

Du behöver

4 portioner

  • Pasta penne, gärna mezze penne 400g 
  • Salsiccia 1 pkt (ca 300g)
  • Finhackad gullök 1 st
  • Finhackad vitlök 2 klyftor
  • Rött vin 0,75 dl
  • Tomatpuré 4-5 msk
  • Krossade tomater 400g
  • Olivolja 0,5 dl
  • Salt 
  • Socker

Till servering

  • Parmesanost

Gör såhär

  1. Fräs salsiccia, gullök och vitlök i olivolja i 3-4 minuter på medelhög värme. 
  2. Tillsätt tomatpurén och fräs i ytterligare 2-3 minuter. 
  3. Tillsätt rödvinet och låt vinet evaporera. Tillsätt därefter de krossade tomaterna och resten av olivoljan. Låt ljuda i 10-12 minuter. Smaka upp med salt och socker. 
  4. Koka pastan, servera!
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken